Scandalul Volkswagen: Avertismentul venit din partea tarilor UE

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 10:30
2922 citiri
Scandalul Volkswagen: Avertismentul venit din partea tarilor UE

Mai multe state membre UE, in frunte cu Franta, vor cere autoritatii europene care verifica nivelul de poluare al masinilor sa evalueze in amanunt consecintele pe care le are scandalul Volkswagen.

Informatia apare intr-un document obtinut de AFP, potrivit The Citizen.

Cata incredere mai au romanii in Volkswagen, dupa scandalul emisiilor

"Impactul asupra mediului inconjurator trebuie analizat cu mare atentie, iar consecintele trebuie subliniate", arata scrisoarea adresata celor 28 de ministri de resort din UE, inaintea discutiilor de pe 26 octombrie ce vor avea loc la Bruxelles.

"E posibil ca scandalul sa aiba un impact asupra eforturilor statelor membre de a indeplini tintele asumate in ceea ce priveste emisile poluante", mai arata documentul.

Scrisoarea a fost redactata de oficialii austrieci si danezi, cu sprijinul Frantei, Olandei, Sloveniei si Luxemburgului.

Epistola are un alt destinatar final, anume Comisia Europeana, care ar trebui sa implementeze noi reguli de testare pentru masini, care sa arate datele reale, nu cele obtinute in conditii de laborator.

Scandalul Volkswagen: Grupul auto ar putea avea mari probleme daca a realizat mai multe softuri

Cate persoane stiau de soft?

Volkswagen a realizat cateva versiuni ale softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, au declarat, luni, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ceea ce sugereaza o actiune premeditata, cunoscuta de multi sefi ai grupului german.

Pana acum, VW a sustinut ca un mic grup de directori a supervizat instalarea softului care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Publicatia germana Der Spiegel sustine ca investigatiile au dezvaluit ca sunt implicati in scandal in jur de 30 de directori.

Scandalul Volkswagen: Fostul sef al grupului auto, inlaturat din toate functiile - cu cati bani pleaca

VW ar fi realizat timp de sapte ani aceste dispozitive ilegale pentru patru tipuri de motoare diesel, iar cel putin un director al companiei stia de aceste dispozitive, sustin sursele.

Citeste si:
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
Ministerul Transporturilor a decis luni, 27 septembrie, revocarea Marianei Ioniţă de la conducerea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu inginerul Cristian Pistol, consilierul...
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Sursa: Ziare.com