Scandalul Volkswagen: Cand te confrunti cu crize majore, trebuie sa exagerezi

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 11:20
4117 citiri
Scandalul Volkswagen: Cand te confrunti cu crize majore, trebuie sa exagerezi

Fostul sef al companiei britanice BP, John Browne, sustine ca gigantul auto VW isi va reveni dupa scandalul emisiilor poluante.

"Daca ai incredere in cineva, e mai probabil sa il ierti atunci cand greseste fata de tine. Iar acest principiu se aplica si la companii. Reputatia VW pune compania intr-o pozitie buna", a explicat acesta, potrivit The Guardian.

"VW si-ar putea reveni mai repede decat oricare alta companie din acest scandal", a adaugat fostul sef al BP.

Scandalul Volkswagen: UE inaspreste testele pentru masini

Browne a trecut si el printr-o criza similara in perioada cand a fost la conducerea gigantului petrolier britanic.

El se afla in fruntea BP cand explozia de la rafinaria din Texas a omorat 15 persoane si a ranit alte 170. Momentul tragic din 2005 a fost cea mai neagra pata din cariera de 12 ani a lui Browne de la BP.

Insa oamenii reactioneaza diferit.

Tony Hayward, care era la acea vreme director executiv al BP, a transmis ca si-a pierdut speranta si ca isi vrea viata inapoi. La scurt timp, a fost fortat sa demisioneze.

"A avut o perioada dificila. Comunicarea nu era punctul lui forte. E un specialist de renume, dar lucrurile s-au adunat. Cand te confrunti cu crize majore, trebuie sa exagerezi", a mentionat Browne.

Problema din Texas a costat compania 50 de miliarde de dolari, dar Browne sustine ca reputatia companiei trebuie recladita, pas cu pas.

Scandalul VW

Compania Volkswagen este pe cale sa plateasca 18 miliarde de dolari daune dupa ce Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA) a descoperit ca a trisat utilizand un soft care manipuleaza testele de emisii poluante la masinile diesel.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Agentia a descoperit ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

Ulterior, ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anuntat ca Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si pe masinile din Europa.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Intre timp, CEO-ul Martin Winterkorn si-a dat demisia si a fost inlocuit cu Matthias Muller, director al companiei Porsche.

Scandalul Volkswagen se extinde: Probleme si pentru Seat

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...