Ziare.com

Scandalul Volkswagen: Ce masuri a luat Registrul Auto Roman, la solicitarea Comisiei Europene

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 17:30

   

Scandalul Volkswagen: Ce masuri a luat Registrul Auto Roman, la solicitarea Comisiei Europene
Registrul Auto Roman (RAR) a luat cateva masuri, ca urmare a solicitarii Comisiei Europene in legatura cu scandalul Volkswagen.

RAR mentioneaza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca actiunile se vor adresa exclusiv constructorilor de autovehicule sau reprezentantilor autorizati ai acestora, nicidecum persoanelor fizice.

Scandalul Volkswagen: Prima reactie a diviziei din Romania

Masurile au fost luate "ca urmare a solicitarii Comisiei Europene referitoare la efectuarea unor verificari de catre toate statele membre cu privire la probabilitatea folosirii dispozitivelor de manipulare a emisiilor poluante, de catre producatorii ce comercializeaza in Europa autovehicule omologate de tip, in conformitate cu prescriptiile Regulamentului CEE-ONU nr.83 sau ale Regulamentului CE nr. 715/2007".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Acestea sunt:

  • pentru certificatele de omologare acordate de R.A.R. referitoare la emisiile poluante, Registrul Auto Roman a contactat titularii acestor certificate si a demarat o actiune de verificare, referitoare la probabilitatea existentei pe vehiculele fabricate pana acum a unor dispozitive de manipulare a emisiilor poluante.

RAR nu a acordat niciun certificat de conformitate pentru niciun autovehicul echipat cu motor diesel.

  • conducerea Registrului Auto Roman a contactat conducerea reprezentantei grupului Volkswagen in Romania si a cerut transmiterea, in cel mai scurt timp, a listei tipurilor de vehicule ale marcilor care apartin Grupului Volkswagen, pentru care s-au folosit astfel de dispozitive sau tehnici, precum si actualizarea listei tipurilor de vehicule, pe masura ce aceste informatii vor fi comunicate de catre constructor/autoritatea de omologare responsabila.

RAR a mai transmis ca vehiculele marca Volkswagen pentru Europa detin omologarea comunitara acordata de autoritatea germana, si nu de catre Registrul Auto Roman.

Conform legislatiei europene, raspunderea pentru asigurarea conformitatii productiei revine constructorului si autoritatii care a emis omologarea.

"Registrul Auto Roman va lua masurile necesare in functie de definitivarea listei cu tipurile de vehicule vizate si va tine cont de masurile administrative pe care autoritatile germane vor hotari sa le aplice Grupului Volkswagen", se mai arata in comunicat.

Ce a decis Comisia Europeana

Comisia Europeana a solicitat, joi, tuturor celor 28 de state comunitare sa demareze propriile lor investigatii la nivel national cu privire la autoturismele diesel produse de Volkswagen, pentru a putea stabili daca si cat de multe vehicule certificate in UE au fost echipate cu sisteme care incalca reglementarile Uniunii Europene.

Scandalul Volkswagen: Comisia Europeana solicita anchete in toate statele membre

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale.

C.P.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4062 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor