Scandalul Volkswagen: Ce masuri va lua Germania in legatura cu masinile noi

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 11:58
2821 citiri
Scandalul Volkswagen: Ce masuri va lua Germania in legatura cu masinile noi
Foto: Arhiva Ziare.com

In urma scandalul emisiilor de la Volkswagen, producatorii auto importanti care vor sa obtina aprobarea pentru noile vehicule vor trebui sa acorde autoritatilor de reglementare din Germania acces la softul cu care sunt echipate motoarele lor, a anuntat, duminica, ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt.

De asemenea, el a informat ca Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) va efectua teste pentru a verifica informatiile prezentate de producatorii auto referitoare la testele derulate, transmit AFP si Financial Times (FT).

Va exista un pachet cuprinzator de masuri pentru a inaspri procesul de aprobare, inclusiv "o prezentare a detaliata catre KBA a softului cu care sunt echipate motoarele", a explicat ministrul Transporturilor, confirmand astfel un raport al publicatiei germane Bild am Sonntag.

Vanzarile Volkswagen raman in scadere la nivel mondial, dupa scandalul softului mincinos

In prezent, testarea nivelului emisiilor vehiculelor este realizata de companii independente. Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania poate realiza verificari, dar comisiile independente testeaza nivelul performantelor vehiculelor.

In Statele Unite, testele sunt realizate de Agentia pentru Protectia Mediului (EPA). In septembrie, EPA a acuzat VW ca a instalat softul care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Vineri, presedintele VW, Hans Dieter Poetsch, a afirmat ca un grup restrans de ingineri ai grupului Volkswagen a inceput din 2015 sa lucreze la softul care manipula standardele referitoare la poluare, dupa ce nu au reusit sa gaseasca solutii tehnice pentru a indeplini reglementarile de mediu din SUA.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 500.000 in SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Pana acum, grupul auto a confirmat ca numai in SUA a manipulat rezultatele privind poluarea cu oxid de azot, in conditiile in care testele din America de Nord sunt mai riguroase decat cele din Europa.

Presedintele Hans Dieter Poetsch a explicat ca, in 2005, inginerii nu au reusit sa gaseasca solutii tehnice privind emisiile de oxid de azot din SUA care sa se incadreze in bugetul companiei si au venit cu acel soft care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale. Ulterior, cand a devenit disponibila o solutie tehnica, aceasta nu a fost utilizata, sustine Poetsch.

"Nu vorbim de o unica greseala, ci de un intreg lant de erori care nu a fost intrerupt nici un moment", a afirmat oficialul VW.

Acesta nu a precizat daca modelele VW comercializate inainte de 2009 au manipulat testele din SUA. Grupul german a vandut unele modele diesel pe piata americana in perioada 2005 - 2006, dar a suspendat vanzarile in 2007 si 2008 dupa ce Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) a introdus standarde de poluare mai stricte.

Poetsch a confirmat ca VW a suspendat noua directori pentru posibila implicare in scandalul emisiilor.

VW, in plin scandal

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 de miliarde de euro din capitalizarea bursiera.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Rechemarea tuturor celor 11 milioane de vehicule va fi printre cele mai mari din istorie, similara cu cea efectuata de Toyota in perioada 2009-2010, cand a rechemat peste zece milioane de vehicule din cauza unor probleme la acceleratie.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Mihai Trăistariu angajează cameristă, cu salariu negociabil. Ce pretenții are: ”Fetele tinerele fușeresc”
Cântărețul Mihai Trăistariu are câteva apartamente pe care le închiriază pe litoralul românesc, la Mamaia, drept pentru care artistul a anunțat că își dorește să angajeze o cameristă...
#scandal Volkswagen masuri Germania, #scandal Volkswagen Germania , #scandal