Scandalul Volkswagen: Ce pensie va primi fostul sef al companiei

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 14:14
4965 citiri
Scandalul Volkswagen: Ce pensie va primi fostul sef al companiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Directorul executiv al companiei auto germane Volkswagen, Martin Winterkorn, care a demisionat pe fondul scandalului provocat de ascunderea nivelului emisiilor poluante ale masinilor, a reusit sa stranga o pensie frumoasa inainte de a-si da demisia, miercuri.

Winterkorn ar putea primi inca si mai mult de atat, in functie de felul in care este incadrata demisia sa.

Dupa ce Winterkorn a dezvaluit ca si-a prezentat demisia, purtatorul de cuvant al Volkswagen, Claus-Peter Tiemann, a refuzat sa comenteze pe tema sumei pe care o va primi acesta.

Cel mai recent raport anual al Volkswagen arata ca Winterkorn, care se afla la conducere din 2007, poate primi doua sume importante, scrie Bloomberg, citat de Sydney Morning Herald.

Scandalul Volkswagen ajunge si in Romania: Anunt pentru clientii din tara noastra

Pensia lui Winterkorn avea o valoare de 28,6 milioane de euro la sfarsitul anului trecut. In anumite circumstante, el mai poate primi o suma echivalenta cu salariul pe doi ani. Aceasta suma poate fi primita daca comitetul de supraveghere decide sa renunte la serviciile sale mai devreme. In schimb, daca comitetul renunta la CEO pentru probleme cauzate de acesta, nu mai poate primi aceasta suma.

Anul trecut, Winterkorn a fost al doilea cel mai bine platit director executiv din Germania, cu un total de 16,6 milioane de euro.

Scandalul Volkswagen va pune frana economiei Germaniei?

Comitetul de supraveghere a aratat miercuri ca Winterkorn "nu avea cunostinta despre manipularea datelor privind emisiile" si ii respecta decizia de a demisiona. De asemenea, i-a multumit pentru contributia in companie.

A.I.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#pensie sef demisie Volkswagen, #demisie Volkswagen scandal emisii , #scandal