Scandalul Volkswagen: Cinci tari au retras de pe piata masinile echipate cu softul manipulator

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 17:52
5120 citiri
Scandalul Volkswagen: Cinci tari au retras de pe piata masinile echipate cu softul manipulator
Foto: Facebook/Volkswagen

Volkswagen este aproape de a anunta modul in care vor fi reparate sistemele de emisii care au permis manipularea testelor, deoarece vanzarilor vehiculelor echipate cu motoare diesel "manipulate" au fost oprite intr-un numar din ce in ce mai mare de state europene.

Spania, Elvetia, Italia, Olanda si Belgia au retras de pe piata masinile Volkswagen cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, in timp ce procurorii din Suedia iau in considerare deschiderea unei investigatii legate de un potential caz de coruptie, transmit Bloomberg si Reuters.

Scandalul Volkswagen: Compania recheama peste 10 milioane de masini

Pentru vehiculele deja vandute, Volkswagen urmeaza sa-i informeze curand pe clienti cum vor fi reparate vehiculele.

"Cota lor de piata va scadea o perioada, poate pana la unu - doi ani", a avertizat analistul Richard Gane, de la Vendigital Ltd.

Marti, compania germana a anuntat ca intentioneaza sa repare pana la 11 milioane de vehicule echipate cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie, costurile fiind estimate de analisti la peste 6,5 miliarde de dolari.

Vor fi cinci milioane de masini ale brandului Volkswagen, 2,1 milioane masini Audi, 1,2 milioane de masini Skoda si 1,8 milioane de vehicule comerciale usoare.

Scandalul Volkswagen: Doua milioane de motoare trucate sunt produse in Ungaria

Un purtator de cuvant al Ministerului Transporturilor din Germania a confirmat marti ca investigatorii germani discuta cu Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) in privinta manipularii testelor de emisie la Volkswagen.

De asemenea, Matthias Mueller, noul director general al Volkswagen, a anuntat marti ca in viitor marca Volkswagen va deveni "la fel de independenta" ca si Audi si Porsche, diviziile de lux care sunt cei mai mari contributori la rezultatele grupului, potrivit textului discursului din care Reuters a obtinut o copie. "Pentru mine, noua structura a grupului este primul pas si totodata baza pentru modernizarea Volkswagen", a spus Mueller.

Scandalul Volkswagen a ajuns pana in Japonia: Ce masuri ia Guvernul de la Tokio

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Citește și:
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Marcel Ciolacu atacă PNL cu privire la rotativă: ”Trebuie să depăşim mofturile de politicieni mărunţi”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, despre rotaţia premierilor din luna mai şi schimburile de ministere, că ”dacă revenim la mofturile de a băga funcţiile...