Scandalul Volkswagen: Compensatii generoase pentru clientii din SUA

Luni, 08 Februarie 2016, ora 13:14
2606 citiri
Scandalul Volkswagen: Compensatii generoase pentru clientii din SUA
Foto: Ziare.com

Compania Volkswagen va oferi compensatii generoase pentru aproximativ 600.000 de proprietari din SUA ale caror vehicule diesel sunt echipate cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, a declarat Kenneth Feinberg, seful fondului care se ocupa de plangerile depuse impotriva grupului german.

VW inca nu a decis daca proprietarii vehiculelor vor fi despagubiti in numerar sau daca masinile lor vor fi rascumparate, reparate sau inlocuite, a adaugat Kenneth Feinberg, intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, transmite Reuters.

Kenneth Feinberg, care a condus fondul de compensare pentru atacurile din 11 septembrie 2001, a fost numit in decembrie 2015 de Volkswagen sa creeze si sa administreze programul.

Planul original, care stabilea rezolvarea plangerilor intr-o perioada de 60 pana la 90 de zile, s-ar putea confrunta cu intarzieri, a explicat Feinberg. "Mainile mele sunt legate atata timp cat VW si autoritatile nu ajung la o pozitie comuna", a spus el.

Scandalul Volkswagen: Soferii din Europa, discriminati? Nu primesc compensatii

Feinberg s-a declarat increzator ca majoritatea clientilor va accepta eventualele compensatii.

Scandalul emisiilor si incertitudinile privind viitorul VW au dus la scaderea actiunilor companiei cu 26% de la inceputul anului. Totusi, seful Fondului suveran de investitii al Norvegiei, Yngve Slyngstad, a dat asigurari ca institutia isi va mentine investitiile in grupul german.

"VW este o companie importanta pentru Germania, Europa si restul lumii. De aceea, ne vom mentine participatia atat timp cat va exista fondul si compania auto", a afirmat seful celui mai mare fond suveran de investitii din lume, intr-un interviu acordat publicatiei germane Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Vineri, Volkswagen a anuntat ca va amana publicarea rezultatelor anuale si intrunirea Adunarii Generale a Actionarilor, din cauza scandalului emisiilor. Initial, conducerea companiei stabilise ca in 10 martie vor fi publicate rezultatele anuale si in 21 aprilie va avea loc Adunarea Generala a Actionarilor.

Profitul operational inainte de elementele exceptionale din 2015 va fi "la acelasi nivel ca in anul precedent", a estimat grupul german.

Rezultatele anchetei privind modul in care a fost posibil scandalul emisiilor si persoanele responsabile vor fi publicate in a doua parte a lunii aprilie, a anuntat Volkswagen.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca in perioada 2005 - 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 500.000 in SUA) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Volkswagen compensatii SUA, #scandal emisii carbon Volkswagen, #compensatii scandal Volkswagen , #scandal