Scandalul Volkswagen: Decizia luata de ministrul Mediului din Romania

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 17:15
3300 citiri
Scandalul Volkswagen: Decizia luata de ministrul Mediului din Romania
Foto: Ministerul Mediului

Autoritatile de la Bucuresti vor infiinta, in perioada urmatoare, un Grup mixt de lucru ce va avea ca misiune identificarea masurilor pe care statul roman trebuie sa le impuna in cazul Volkswagen, a declarat, vineri, Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

"Am hotarat cu ministrul Transporturilor ca specialistii din interiorul ambelor ministere sa se intalneasca. Ieri, am convocat la sediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor o intalnire intre specialistii Autoritatii de mediu si cei ai Registrului Auto Roman.

La discutii au mai participat presedintele ANPM, Toma Petcu, si comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Florin Diaconu, cat si directorul general al Registrului Auto Roman, George Adrian Dinca", a mentionat oficialul de la Bucuresti.

Scandalul Volkswagen: Prima reactie a diviziei din Romania

Gratiela Gavrilescu a mai spus ca intalnirea a fost organizata pentru a se stabili care sunt actiunile pe care statul roman ar trebui sa le intreprinda in privinta acestui caz.

"Specialistii au stabilit ca vor pune bazele unui grup mixt de lucru, in care sa fie implicati atat specialistii RAR, cat si cei ai Agentiei Nationale de Protectie a Mediului si Garzii Nationale de Mediu. In acelasi timp, ministrul Transporturilor a solicitat deja Autoritatii de omologare germane clarificari pe aceasta tema.

Prin urmare, in functie de rezultatele Grupului mixt de lucru, dar si in functie de raspunsul pe care il vom primi din partea autoritatii de omologare germane, statul roman va decide care sunt masurile legale care trebuie impuse", a afirmat Gavrilescu.

Cand va fi stabilita componenta

Ministrul Mediului a adaugat ca, in perioada urmatoare, va fi stabilita componenta acestui grup, entitate ce poate fi infiintata fie printr-o decizie a Guvernului, fie printr-o decizie inter-ministeriala.

"Nu stim cand ar trebui sa vina raspunsul din partea autoritatii de omologare germana. Banuim ca deja autoritatea este asaltata de solicitari pe acest subiect din partea statelor membre ale Uniunii Europene. Grupul mixt de lucru poate fi infiintat fie printr-o decizie in Guvern, fie printr-o decizie inter-ministeriala, depinde ce cale se va alege.

Grupul va incepe sa functioneze cel mai probabil de saptamana viitoare cand specialistii se vor intalni pentru a stabili componenta Grupului. Vom vedea exact care va fi procedura de lucru, in functie de ce ne vor spune specialistii. Din punctul nostru de vedere suntem pregatiti, facem monitorizari permanente", a precizat oficialul.

Ce se intampla cu taxa auto?

In privinta unei eventuale modificari a taxei auto, ministrul Mediului a subliniat ca "este extrem de prematur sa vorbim pana nu avem toate informatiile".

"Nu vreau sa intram pe un teren al speculatiilor. Mai intai de toate trebuie infiintat Grupul de lucru mixt, iar in functie de rezultatul analizei putem decide ce avem de facut mai departe", a spus ministrul Mediului.

Scandalul Volkswagen: Consumatorii romani ar putea plati diferenta de taxa de poluare

Verificari la nivel european

Comisia Europeana a solicitat, joi, tuturor celor 28 de state comunitare sa demareze propriile lor investigatii la nivel national cu privire la autoturismele diesel produse de Volkswagen, pentru a putea stabili daca si cat de multe vehicule certificate in UE au fost echipate cu sisteme care incalca reglementarile Uniunii Europene.

Scandalul Volkswagen: Comisia Europeana solicita anchete in toate statele membre

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

Cel mai mare producator auto la nivel mondial, Volkswagen, a recunoscut ca a manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#scandalul Volkswagen ministru Mediu, #scandalul Volkswagen , #scandal