Scandalul Volkswagen: Discount daca renunti la masina compromisa si cumperi una noua?

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 13:24
4350 citiri
Scandalul Volkswagen: Discount daca renunti la masina compromisa si cumperi una noua?
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul auto Volkswagen ar putea oferi posesorilor de automobile VW din Germania discounturi la achizitionarea unui nou autoturism, daca renunta la vechile lor modele afectate de scandalul manipularii emisiilor.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, trece in prezent prin cea mai grava criza din istoria companiei dupa ce, in luna septembrie 2015, a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, arata DPA.

Revista germana Manager Magazin sustine ca Volkswagen se asteapta ca acest scandal, care va impune printre altele rechemarea la service a aproximativ 8,5 milioane vehicule vandute in Europa, sa ii provoace costuri de peste 30 de miliarde de euro.

In incercarea de a reduce costurile si a stabiliza vanzarile in urma acestui scandal, Volkswagen ar putea oferi stimulente celor care detin un vehicul afectat de acest scandal sa cumpere un nou vehicul.

Volkswagen are probleme in Europa: Ce s-a intamplat pentru prima data din 2007

DPA sustine ca reducerile speciale ar urma sa se concentreze in special pe detinatorii de vehicule VW cu un motor diesel de 1,6 litri, care potrivit unor surse interne ar avea nevoie de modernizari costisitoare la nivel de hardware si nu doar o simpla inlocuire de software.

Insa oferta va fi valabila numai in Germania, unde au fost vandute aproximativ 2,4 milioane automobile cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

In replica, producatorul auto a anuntat ca este ceva normal pentru Volkswagen si dealerii sai sa ia in considerare lansarea unor oferte speciale pentru actualii clienti, dar nu a oferit alte detalii.

Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, vrea să propună un referendum cu privire la regulile de urbanism în Bucureşti. El este de părere, însă, că ideea edilului general al Capitalei,...
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
Dezbaterile referitoare la utilitatea Start-Up Nation continuă. Prin intermediul acestui program, Guvernul își propune să creeze mii de antreprenori, printr-un ajutor de 50.000 de euro,...
#Volkswagen discount masini, #volkswagen masini germania , #scandal
  1. Robert Negoiță îl atacă pe Nicușor Dan și spune că vrea referendum pentru regulile de urbanism în Bucureşti. "Vii cu fumigene de acest fel"
  2. Creatorul Start-Up Nation, Florin Jianu, a recunoscut: "Nu-și atinge potențialul". Adrian Negrescu, tranșant: "E o problemă de viziune economică"
  3. Un mare grup bancar avertizează: Cresc îngrijorările față de derapajele fiscale ale guvernului de la București!
  4. Quarterly Report, evenimentul #1 pentru companii la BVB, a marcat încă o ediție de succes
  5. Una dintre cele mai periculoase șosele din țară va fi înlocuită de un drum de mare viteză. Care sunt rutele alternative luate în calcul
  6. Premierul Marcel Ciolacu pregătește 50.000 de euro pentru o categorie de români: „Urmărește crearea unei noi clase de asistați sociali". Critici dure din partea unui cunoscut antreprenor
  7. Cele mai avantajoase credite: în lei sau în euro? Cum au evoluat dobânzile în ultimul an
  8. Programul prin care Guvernul vrea să ofere românilor 50.000 de euro, contestat de "Leii" Dragoș Anastasiu și Cristina Bâtlan: "E nevoie de un juriu"
  9. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  10. Românii petrec mai mult timp la mall. Cât ne costă o vizită în magazine în 2024