Scandalul Volkswagen: Fostul sef al grupului auto, inlaturat din toate functiile - cu cati bani pleaca

Luni, 19 Octombrie 2015, ora 09:58
3386 citiri
Scandalul Volkswagen: Fostul sef al grupului auto, inlaturat din toate functiile - cu cati bani pleaca
Foto: Arhiva Ziare.com

Martin Winterkorn, fostul sef al Volkswagen, care a demisionat luna trecuta din cauza scandalului emisiilor, va renunta si la functia de director general al Porsche Automobil Holding SE, compania care controleaza o participatie majoritara in VW, a anuntat Porsche.

Hans Dieter Poetsch, directorul financiar al Porsche SE si desemnat noul presedinte al VW, va prelua de la 1 noiembrie functia de presedinte al Board-ului executiv al Porsche, in locul lui Winterkorn, transmite Reuters.

Saptamana trecuta, presa germana anunta ca Martin Winterkorn va renunta si la celelalte functii pe care le mai detinea in cadrul grupului german. El isi pastrase patru pozitii importante in grupul german: era director general al Porsche SE, presedinte al brandului de lux Audi, al diviziei de camioane Scania si al holdingului nou creat Truck & Bus.

Scandalul Volkswagen: Perchezitii la filiale din Franta ale grupului auto

Demisia din cele patru functii este asteptata in urmatoarele zile, dupa finalizarea unor formalitati, a anuntat presa germana.

Liderii sindicatelor au facut presiuni pentru demisia lui Winterkorn din restul functiilor pe care le mai detinea la VW, au declarat pentru Reuters surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Scandalul Volkswagen: Cate persoane au planuit inselatoria

Recent, reprezentantii Volkswagen au refuzat sa se pronunte asupra pozitiilor ocupate de Winterkorn in cadrul grupului, apreciind ca este de competenta board-urilor de supervizare de la Porsche, Audi, Scania si Truck & Bus sa adopte o decizie privind viitorul lui Winterkorn in aceste entitati.

Dupa aproape noua ani petrecuti in functia de director general, Winterkorn are o pensie de 28,6 milioane de euro si ar mai putea primi cateva milioane pentru rezilierea contractului, in functie de cum va evalua board-ul de supervizare plecarea sa.

Scandalul Volkswagen: Investigatia se extinde

Anul trecut, pachetul salarial al lui Winterkorn s-a ridicat la 16 milioane de euro.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#fost sef Volkswagen Porsche, #Martin Winterkorn Porsche , #scandal