Scandalul Volkswagen: Germania a impus grupului auto un termen limita

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 17:33
5394 citiri
Scandalul Volkswagen: Germania a impus grupului auto un termen limita
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile germane au cerut constructorului auto Volkswagen sa explice pana la data de 7 octombrie modul in care intentioneaza sa respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel.

Potrivit cotidianului Bild am Sonntag, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a trimis Volkswagen o scrisoare in care solicita grupului auto sa puna la punct "masuri obligatorii, precum si un calendar", astfel ca, pana la data de 7 octombrie, sa respecte standardele de mediu fara a recurge la programele software care au manipulat rezultatele testelor de poluare.

In cazul in care Volkswagen nu va respecta termenul limita, KBA avertizeaza in scrisoarea sa ca ar putea sa-si retraga aprobarea pentru toate modelele implicate in scandalul motoarelor trucate, ceea ce inseamna ca le va fi interzisa circulatia pe toate drumurile germane.

Scandalul Volkswagen: O tara din UE ia o masura dura

Acuzatiile VW

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un sistem software care falsifica rezultatele testelor antipoluare.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

De asemenea, Bild am Sonntag informeaza ca producatorul german de echipamente auto Bosch, care a produs sistemul software respectiv, a avertizat grupul Volkswagen inca din 2007 ca acest sistem este destinat numai pentru faza de testare si ca o eventuala instalare a sa pe vehiculele destinate circulatiei pe drumurile publice este ilegala.

Scandalul Volkswagen: Cand te confrunti cu crize majore, trebuie sa exagerezi

Un purtator de cuvant de la Volkswagen a declarat, pentru AFP, ca grupul va prezenta rapid un plan de actiune in Germania si va "anunta cand anume spera sa demareze o actiune de rechemare la service" a vehiculelor, pentru inlocuirea sistemului software.

Acest scandal de amploare mondiala este cel mai mare din istoria Volkswagen, grupul german fiind pasibil de a plati amenzi de miliarde de dolari in SUA, precum si in urma unor anchete in tari precum Norvegia sau India.

Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Citește și:
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Cât de posibil vede Marcel Ciolacu scenariul în care Klaus Iohannis l-ar respinge ca premier, la rotativa din mai
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică, 5 februarie, că nu vede posibil scenariul în care președintele Klaus Iohannis ar refuza să îl numească premier la rotativa din luna mai....
Scandal între primarul și prefectul Capitalei pe tema zonelor protejate. Toni Greblă: ”Ceva e în neregulă cu PUZ-urile”
Scandal între primarul și prefectul Capitalei pe tema zonelor protejate. Toni Greblă: ”Ceva e în neregulă cu PUZ-urile”
Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a declarat duminică, 5 februarie, ca reacţie la acuzaţiile aduse de Nicuşor Dan, că i-a solicitat prin două adrese primarului să îi trimită copie...