Scandalul Volkswagen: Germania a impus grupului auto un termen limita

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 17:33
5454 citiri
Scandalul Volkswagen: Germania a impus grupului auto un termen limita
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile germane au cerut constructorului auto Volkswagen sa explice pana la data de 7 octombrie modul in care intentioneaza sa respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel.

Potrivit cotidianului Bild am Sonntag, Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a trimis Volkswagen o scrisoare in care solicita grupului auto sa puna la punct "masuri obligatorii, precum si un calendar", astfel ca, pana la data de 7 octombrie, sa respecte standardele de mediu fara a recurge la programele software care au manipulat rezultatele testelor de poluare.

In cazul in care Volkswagen nu va respecta termenul limita, KBA avertizeaza in scrisoarea sa ca ar putea sa-si retraga aprobarea pentru toate modelele implicate in scandalul motoarelor trucate, ceea ce inseamna ca le va fi interzisa circulatia pe toate drumurile germane.

Scandalul Volkswagen: O tara din UE ia o masura dura

Acuzatiile VW

Grupul auto german Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un sistem software care falsifica rezultatele testelor antipoluare.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

De asemenea, Bild am Sonntag informeaza ca producatorul german de echipamente auto Bosch, care a produs sistemul software respectiv, a avertizat grupul Volkswagen inca din 2007 ca acest sistem este destinat numai pentru faza de testare si ca o eventuala instalare a sa pe vehiculele destinate circulatiei pe drumurile publice este ilegala.

Scandalul Volkswagen: Cand te confrunti cu crize majore, trebuie sa exagerezi

Un purtator de cuvant de la Volkswagen a declarat, pentru AFP, ca grupul va prezenta rapid un plan de actiune in Germania si va "anunta cand anume spera sa demareze o actiune de rechemare la service" a vehiculelor, pentru inlocuirea sistemului software.

Acest scandal de amploare mondiala este cel mai mare din istoria Volkswagen, grupul german fiind pasibil de a plati amenzi de miliarde de dolari in SUA, precum si in urma unor anchete in tari precum Norvegia sau India.

Scandalul a fortat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 marci care apartin Volkswagen.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Volkswagen termen limita Germania, #scandal Volkswagen Germania , #scandal