Scandalul Volkswagen: Ingineri ai companiei, anchetati

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 12:03
4083 citiri
Scandalul Volkswagen: Ingineri ai companiei, anchetati

Doi ingineri de top ai Volkswagen, care au constatat ca nu pot concepe motoare diesel in conformitate cu reglementarile de mediu din SUA, se afla in centrul investigatiei lansate de grupul german in scandalul provocat de instalarea unui software care reduce emisiile poluante in timpul testelor.

Cei doi, Ulrich Hackenberg, inginerul sef al Audi, si Wolfgang Hatz, proiectantul motoarelor Porsche pentru automobilele de Formula 1, se afla printre inginerii suspendati in cadrul investigatiei legate de scandalul emisiilor, au declarat doua persoane apropiate situatiei, citate de MarketWatch.

Scandalul Volkswagen: De la inginer la seful celui mai mare producator auto

Scandalul a dus la scaderea capitalizarii de piata a VW cu 43% si la o campanie de rechemare in service a 11 milioane de automobile diesel ale grupului la nivel global, pentru eliminarea softului ilegal si modificari prin care nivelul emisiilor sa respecte limitele legale.

Hackenberg si Hatz, care nu au raspuns solicitarilor de comentarii, sunt considerati doi dintre cei mai straluciti ingineri din industria germana. Ei au fost numiti directori pentru cercetare si dezvoltare in grupul VW la scurt timp dupa ce Martin Winterkorn a devenit director general, in ianuarie 2007.

Scandalul Volkswagen: Comisia Europeana solicita anchete in toate statele membre

Winterkorn, care a demisionat in urma scandalului, nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Grupul a recunoscut ca directorii, care aveau greutati sa indeplineasca tintele de vanzari pe piata din SUA, au mascat emisiile motoarelor automobilelor noi, pentru a vinde asa-zisa tehnologie diesel curata americanilor sceptici.

Producatorul auto german a recunoscut ca pana la 11 milioane de vehicule ale grupului au fost dotate cu un "dispozitiv de aparare", un software care reduce emisiile de noxe numai in timpul testelor de laborator, nu si in trafic.

Scandalul Volkswagen: Franta a deschis o ancheta pentru frauda

Mai multe state au blocat vanzarile anumitor modele VW, iar autoritatile de reglementare analizeaza masuri de inasprire a standardelor in domeniul emisiilor, pentru motoarele diesel.

Sursele au precizat ca investigatia din cadrul VW se concentreaza pe Hackenberg, Hatz, principalii colaboratori ai lui Winterkorn pe vremea cand conducea Audi, si asupra lui Heinz-Jakob Neusser, director pentru dezvoltare la brandul Volkswagen.

Scandalul Volkswagen: SUA extind investigatia privind noxele la alte marci europene si americane

Neusser, la randul lui suspendat din functie, a venit la VW de la Porsche, in 2011, cu mult dupa ce incepuse productia de motoare diesel. Acesta a refuzat sa comenteze.

Izbucnirea scandalului, in Statele Unite, a dus la deschiderea unor investigatii penale impotriva grupului si a conducerii acestuia, in SUA ti Europa.

Scandalul Volkswagen: Cat dureaza investigatiile privind falsificarea rezultatelor la testele antipoluare

Sub conducerea lui Winterkorn, Volkswagen a atins tinta unor vanzari anuale de 10 milioane de vehicule la nivel mondial in 2014, cu patru ani inainte de termen. Grupul a devenit in primul semestru al acestui an cel mai mare producator de automobile din lume, depasind pentru prima oara Toyota Motor.

Citeste si:
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Nicușor Dan, după perchezițiile DNA: ”Prima oară a fost mai greu, când m-a sunat la 6 dimineaţa Poliţia să spună că este la Primărie”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut joi seară, 20 ianuarie, precizări în legătură cu perchezițiile care au avut loc la sediul instituției. Edilul a declarat că le-a dat...
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Contre între liberali din cauza ministrului Sănătății pus de PSD. Cât de posibilă este demiterea lui Alexandru Rafila
Părerile din PNL privind activitatea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, sunt împărțite. După ce prim-vicepreședintele partidului Rareș Bogdan a declarat public că acesta ar trebui...