Scandalul Volkswagen: Noi sanctiuni la cel mai inalt nivel, inclusiv la Audi si Porsche

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 13:01
4509 citiri
Scandalul Volkswagen: Noi sanctiuni la cel mai inalt nivel, inclusiv la Audi si Porsche
Foto: Arhiva Ziare.com

Sefii Departamentelor de cercetare-dezvoltare de la divizia de masini de pasageri a Volkswagen (VW), precum si cei de la Audi si Porsche au fost suspendati din functii, din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor, au declarat luni surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul.

Vineri, la reuniunea Board-ului de supervizare a grupului VW, s-a stabilit ca unii angajati ai companiei germane vor fi indepartati pana cand se va finaliza ancheta, scrie Reuters.

Reprezentantii Audi, VW si Porsche nu au comentat informatia. La Bursa de la Frankfurt, actiunile Volkswagen inregistrau luni dimineata un declin de 3%.

Joi, publicatia germana Bild anunta ca doi dintre cei mai importanti ingineri ai grupului Volkswagen vor fi fortati sa demisioneze din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor.

Ulrich Hackenberg, seful Departamentului de cercetare-dezvoltare al Audi, si inginerul sef al Porsche, Wolfgang Hatz, vor fi concediati, sustinea publicatia germana.

Vineri, Board-ul de supervizare a anuntat ca noul director general al grupului Volkswagen este Matthias Mueller, seful diviziei Porsche. Matthias Mueller, in varsta de 62 de ani, a condus divizia Porsche in ultimii patru ani. Seful Volkswagen, Martin Winterkorn, si-a prezentat miercuri demisia, dupa o reuniune de urgenta a conducerii si principalilor actionari, pe fondul scandalului emisiilor.

Winterkorn a declarat ca demisioneaza pentru a-si asuma "deplina responsabilitate" pentru scandalul care a afectat compania germana.

Portofoliul Volkswagen, cel mai mare producator auto din lume, este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor facute de autoritatile SUA cu privire la emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale. Din acest motiv, nivelul poluarii era mai ridicat, sustine Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA).

Reprezentantii VW au recunoscut ca au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca 11 milioane de vehicule diesel vandute in intreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Aproximativ 482.000 de vehicule diesel produse in perioada 2008 - 2015 sub brandurile Volkswagen si Audi includ acel software destinat sa modifice nivelul emisiilor, a anuntat EPA.

Numai in SUA, amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparatiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse in ultimii sapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat si Audi A3.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Volkswagen demiteri scandal, #Volkswagen scandal masini , #scandal