Scandalul Volkswagen: Ponta: Din cand in cand, e binevenita o lectie pentru cei care dau lectii

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 16:11
2883 citiri
Scandalul Volkswagen: Ponta: Din cand in cand, e binevenita o lectie pentru cei care dau lectii

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, scandalul Volkswagen legat de trisarea la testele oficiale de poluare din SUA, care s-a extins si in Europa.

El a fost intrebat de jurnalisti daca Guvernul are un punct de vedere cu privire la acest subiect.

"Guvernul nu are un punct de vedere. Un singur punct de vedere personal, ca, din cand in cand, o lectie pentru cei care tot dau lectii e binevenita", a mentionat premierul, potrivit B1 Tv.

Oficialii romani au decis, la sfarsitul saptamanii trecute, crearea unui grup de lucru, menit sa identifice masurile care ar trebui luate in contextul scandalului Volkswagen.

Scandalul Volkswagen: Decizia luata de ministrul Mediului din Romania

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat ca din aceasta structura vor face parte oficiali din cadrul institutiei, dar si de la Ministerul Transporturilor.

In discutii vor fi implicati atat specialistii Registrului Auto Roman (RAR), cat si cei ai Agentiei Nationale de Protectie a Mediului si Garzii Nationale de Mediu.

"In acelasi timp, ministrul Transporturilor a solicitat deja Autoritatii de omologare germane clarificari pe aceasta tema. Prin urmare, in functie de rezultatele Grupului mixt de lucru, dar si in functie de raspunsul pe care il vom primi din partea autoritatii de omologare germane, statul roman va decide care sunt masurile legale care trebuie impuse", a afirmat Gavrilescu, la finalul saptamanii trecute.

Acuzatii de frauda

Procurorii din Germania au deschis o ancheta penala cu privire la fostul director executiv al companiei producatoare auto Volkswagen.

Ancheta se concentreaza pe acuzatiile de frauda, dupa ce o agentie americana de mediu a dezvaluit ca VW si-a echipat masinile cu un software care inseala testele de emisii poluante.

Scandalul Volkswagen: Fostul director executiv, cercetat penal pentru frauda

Procurorii din Braunschweig incearca sa stabileasca cine este responsabil de inselaciune, dupa ce au primit mai multe plangeri in acest sens, chiar si de la compania Volkswagen.

Martin Winterkorn a demisionat saptamana trecuta din functia de CEO Volkswagen si a fost inlocuit de seful de la Porsche, Matthias Mueller.

Scandalul Volkswagen: Audi recunoaste ca a vandut milioane de masini cu software-ul mincinos

Stirea privind ancheta a survenit in conditiile in care si compania auto Audi a anuntat ca a vandut in intreaga lume 2,1 milioane de masini echipate cu software-ul mincinos ce a permis companiei-mama Volkswagen sa insele testele de poluare din SUA.

C.P.

Citeste si:
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Dacian Cioloș atacă PSD și PNL din cauza AUR: ”Sunt direct vinovate de comportamentul acestui partid fascist”
Liderul USR, Dacian Cioloș, susține că PSD și PNL sunt direct vinovate de comportamentul și dezvoltarea partidului AUR, despre care spune că este un partid ”fascist”. ”AUR confirmă...
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei a intrat din nou în izolare. Virgil Popescu, testat pozitiv a doua oară pentru Covid
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că a intrat în izolare după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru Covid-19. Ministrul a precizat că are o...