Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul Volkswagen: Premiera pentru grupul auto - Ce face pentru prima data de la criza din 2009

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 17:14
3177 citiri
Scandalul Volkswagen: Premiera pentru grupul auto - Ce face pentru prima data de la criza din 2009
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul de administratie al grupului german Volkswagen AG a decis sa reduca cheltuielile de capital pentru anul viitor cu 30%, in conditiile in care costurile scandalului emisiilor poluante continua sa creasca.

Volkswagen, cel mai mare producator auto european, a informat vineri ca anul viitor va cheltui 12 miliarde de euro pentru constructia de uzine si dezvoltarea de tehnologii, transmite Bloomberg.

Comparativ, in 2015, VW promitea ca va investi, in medie, 17,1 miliarde de euro in fiecare an pana in 2019.

"Ceea ce cu siguranta nu vom face este sa reducem cheltuielile astfel incat sa ne fie afectat viitorul", a subliniat directorul general Matthias Mueller.

Este pentru prima data dupa criza financiara din 2009 cand Volkswagen reduce cheltuielile de capital. Chiar si asa, suma preconizata de Volkswagen pentru 2016 e mai mare decat media de 8,6 miliarde de euro pe an inregistrata in perioada 2010-2012.

Scandalul Volkswagen: Proces colectiv in care i se cer 70 milioane de dolari

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce in luna septembrie a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confrunta VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva intre 30 si 65 de miliarde de euro, iar analistii avertizeaza ca grupul ar putea fi nevoit sa vanda unele operatiuni.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Volkswagen reducere investitii, #scandal Volkswagen investitii , #scandal