Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul Volkswagen: Proces colectiv in care i se cer 70 milioane de dolari

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 09:41
2230 citiri
Scandalul Volkswagen: Proces colectiv in care i se cer 70 milioane de dolari
Foto: Arhiva Ziare.com

Firma de avocatura Maurice Blackburn va lansa, joi, un proces colectiv in numele proprietarilor de vehicule Volkswagen, Audi si Skoda din Australia, care solicita despagubiri de peste 100 milioane de dolari australieni (71,59 milioane dolari SUA), dupa ce producatorul auto german a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor.

Peste 10.000 de proprietari australieni de vehicule Volkswagen s-au inregistrat deja pentru procesul colectiv impotriva grupului german si nu numai impotriva subsidiarelor sale locale, a anuntat firma australiana, transmit MarketWatch si Reuters.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Maurice Blackburn a anuntat proprietarii de masini pe care ii reprezinta in procesul colectiv cer recuperarea costului integral al vehiculului, plus pagube, pentru ca au fost inselati de companie, care le-a oferit informatii eronate privind nivelul emisiilor.

Reprezentantii Volkswagen Group Australia (VGA) nu au comentat informatia, dar si-au cerut scuze pentru orice dezamagiri si incoveniente cauzate proprietarilor de vehicule Volkswagen.

"VGA ii asigura pe toti clientii sai ca vehiculele afectate sunt sigure din punct de vedere tehnic si masurile necesare vor fi intreprinse fara niciun cost pentru ei. Vom face tot posibilul sa rezolvam aceasta problema si sa recastigam increderea clientilor nostri", se arata in comunicatul subsidiarei Volkswagen din Australia.

Volkswagen a facut provizioane de 7,3 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global. Compania estimeaza ca peste 90.000 de vehicule cu motoare diesel au fost vandute in Australia.

Scandalul Volkswagen: Paguba produsa Romaniei se ridica la 30 de milioane de euro

Vanzarile Volkswagen pe plan global au scazut cu 5,3% in octombrie, prima luna intreaga, dupa ce producatorul auto german a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor.

Scandalul Volkswagen se extinde tot mai mult: Alte 43.000 de masini sunt implicate

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, in acea luna livrarile Volkswagen pe plan global scazand cu 1,5%, la 885.300 de vehicule.

Vanzarile brandului Volkswagen s-au redus in octombrie la 490.000 de vehicule, de la 517.400 in perioada similara din 2014, a opta luna de declin lunar consecutiv.

Volkswagen, in marsarier - Cu cat au scazut vanzarile

In primele noua luni din acest an, livrarile Volkswagen pe plan global au coborat tot cu 1,5%, la 7,43 milioane de vehicule.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor care vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
#Volkswagen proces Australia, #Volkswagen pagube , #scandal