Scandalul Volkswagen: UE inaspreste testele pentru masini

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 19:18
3684 citiri
Scandalul Volkswagen: UE inaspreste testele pentru masini

Uniunea Europeana ar putea introduce teste mai dure pentru emisiile de substante poluante ale masinilor, in contextul scandalului Volkswagen, au declarat oficiali europeni de rang inalt.

Decizia a fost luata dupa ce compania germana a anuntat, vineri, ca noul CEO este veteranul Matthias Mueller, care va incerca sa atenueze efectele "dezastrului moral si politic" produs de predecesorul sau, informeaza Reuters.

UE a reactionat astfel si tinand cont de faptul ca autoritatile elvetiene au decis sa suspende vanzarile de masini Volkswagen diesel care sunt dotate cu dispozitive capabile sa insele testele de emisii poluante, inclusiv Audi, Seat si Skoda, unitati construite intre 2009 si 2014.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat ca sefii Volkswagen trebuie sa faca curatenie dupa scandal.

"Trebuie sa oprim frauda", a subliniat el intr-o declaratie publicata sambata de Sueddeutsche Zeitung. Cu acest prilej, el a precizat ca Uniunea Europeana trebuie sa schimbe legile si sa introduca teste de emisii mai restrictive.

De asemenea, ministrul german al Mediului, Barbara Hendricks, a afirmat ca statele membre UE trebuie sa ia in considerare reguli mai stricte.

"La Bruxelles, lucram in prezent la metode noi, corecte, de masurare", a declarat aceasta intr-un interviu ce urmeaza sa fie publicat luni in coditianul Handelsblatt.

"Nu ne mai putem baza doar pe testarile din laborator", a adaugat ministrul, precizand ca noile probe vor tine cont mai mult de conditiile normale de mers.

Seful staffului Angelei Merkel, Peter Altmaier, a cerut companiei Volkswagen sa restabileasca increderea publica in industria auto. "Avem nevoie de garantii ca masinile fabricate de Germania se incadreaza in limitele prevazute de norme, fara manipulare", a mai declarat el intr-un interviu ce va fi publicat duminica in Der Tagesspiegel.

Compania Volkswagen este pe cale sa plateasca 18 miliarde de dolari daune dupa ce Agentia de Protectie a Mediului din SUA (EPA) a descoperit ca a trisat utilizand un soft care manipuleaza testele de emisii poluante la masinile diesel.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Agentia a descoperit ca nivelul de noxe era, in realitate, de pana la 40 de ori mai mare decat cel inregistrat la verificarile oficiale.

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

Ulterior, ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a anuntat ca Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si pe masinile din Europa.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Intre timp, CEO-ul Martin Winterkorn si-a dat demisia si a fost inlocuit cu Matthias Muller, director al companiei Porsche.

Scandalul Volkswagen se extinde: Probleme si pentru Seat

Citeste si:
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Scandalul Volkswagen: UE inaspreste testele pentru masini"
sanziana
rank 5