Scandalul Volkswagen: Veste importanta pentru romani - Ce se intampla cu timbrul de mediu

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 20:39
7526 citiri
Scandalul Volkswagen: Veste importanta pentru romani - Ce se intampla cu timbrul de mediu

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, sustine ca e "anormal" ca un cetatean posesor de autovehicule Volkswagen sa plateasca retroactiv vreo suma de bani, in cazul in care se dovedeste faptul ca masina pe care o a cumparat-o era echipata cu sisteme care incalca reglementarile Uniunii Europene (UE).

"Mi se pare anormal ca un cetatean de buna credinta, care a dat foarte multi bani pentru marca respectiva si a achizitionat un astfel de autovehicul, sa fie pasibil intr-o perioada urmatoare sa plateasca (timbru de mediu - n.red.) pentru un Euro 6, care se poate dovedi ca era de fapt un Euro 4 sau Euro 5. Masurile vor fi luate dupa ce va fi facuta analiza in baza procedurii pe care o sa ne-o prezinte specialistii din grupurile reunite din cele doua ministere (Mediu si Transporturi).

Repet, nu mi se pare normal ca un cetatean, indiferent de unde este el - dar noi vorbim acum de cetatenii romani - care a scos din buzunar bani multi, mai ales daca vorbim despre un autovehicul nou, sa fie pus sa plateasca retroactiv pentru ceva la care nici nu s-ar fi gandit", a spus, luni, Gavrilescu, la finalul sedintei din Plenul Parlamentului, cu ocazia evenimentului "Ora Guvernului".

Scandalul Volkswagen: Consumatorii romani ar putea plati diferenta de taxa de poluare

Timbrul de mediu se calculeaza si in functie de normel de poluare.

Referitor la infiintarea Grupului mixt de lucru care va analiza situatia Volkswagen pe plan local, ministrul Mediului a precizat ca, in cursul zilei de luni, a fost stabilita componenta acestuia.

"Am desemnat, la nivelul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, membri care vor face parte din Grupul mixt de lucru privind problema Volkswagen. Sunt reprezentanti de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, de la Garda Nationala de Mediu si, daca o fie nevoie, o sa intre si un reprezentant de la Administratia Fondului pentru Mediu. Ramane sa se stabileasca si reprezentantii Registrului Auto Roman (RAR).

In perioada urmatoare, in urma discutiilor avute deja preliminar chiar la institutia noastra de catre reprezentantii RAR si cei Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, si in urma tuturor documentelor pe care Grupul mixt de lucru le va solicita, vom elabora o procedura de lucru, astfel incat specialistii sa ne propuna modul in care sa trebuiasca si noi, ca stat membru al Uniunii Europene, sa vedem exact cate masini Volkswagen au intrat in tara si sa vedem daca motoarele acestor masini sunt conforme sau nu", a subliniat Gratiela Gavrilescu.

Scandalul Volkswagen: Decizia luata de ministrul Mediului din Romania

Comisia Europeana a cerut, joia trecuta, tuturor celor 28 de state comunitare sa demareze propriile lor investigatii la nivel national cu privire la autoturismele diesel produse de Volkswagen, pentru a putea stabili daca si cat de multe vehicule certificate in UE au fost echipate cu sisteme care incalca reglementarile Uniunii Europene, anume software-uri speciale pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, asa cum au descoperit autoritatile din SUA.

Scandalul Volkswagen: Un oficial german recunoaste adevarul crunt

Citeste si:
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
patrula
rank 5
da? si ce veti face? cine va plati? ca cineva trebuie sa plateasca!