Seful Volkswagen cere scuze pentru scandalul emisiilor: O veste proasta si multe promisiuni

Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 15:33
2339 citiri
Seful Volkswagen cere scuze pentru scandalul emisiilor: O veste proasta si multe promisiuni
Foto: Arhiva Ziare.com

Noul director executiv al Volkswagen, Herbert Diess, a cerut scuze pentru scandalul emisiilor poluante, miercuri, la un show auto de la Tokyo. In plus, acesta a promis ca va recastiga increderea clientilor si a anuntat ca producatorul auto va amana lansarea unei masini cu motor diesel in Japonia.

Seful Volkswagen Japonia, Sven Stein, care a aparut la reprezentanta companiei inaintea lui Diess, a cerut iertare pentru scandal in stilul japonez, aplecandu-se in fata pret de cateva secunde, informeaza CNBC.

Volkswagen vrea sa le inchida gura clientilor inselati cu reduceri la modele mai noi (Video)

Diess nu a facut nicio plecaciune, dar a cerut si el scuze in numele companiei. "In numele intregii companii, as vrea sa va cer scuze", a declarat acesta, spunand ca prioritatea Volkswagen este acum sa rezolve problema, sa afle ce s-a intamplat si sa se asigure ca scandalul nu se va repeta.

"Facem tot ce putem pentru a recastiga increderea in marca noastra", a continuat Herbert Diess, care a promis sa creeze "un Volkswagen nou si chiar mai bun", bazat pe principii precum "inovatia, responsabilitatea si valoarea de durata".

Volkswagen face o noua schimbare la nivel inalt: A angajat un fost sef al Opel

Apoi Stein si Diess au dezvelit impreuna un autoturism hibrid pus la incarcat. De asemenea, directorul companiei a anuntat ca lansarea unui model diesel in Japonia, programata pentru inceputul anului viitor, va fi amanata.

Tot miercuri, producatorul german a anuntat ca scandalul softurilor capabile sa falsifice rezultatele testelor de poluare i-a provocat pierderi de 3,48 miliarde de euro in trimestrul al treilea al acestui an.

Premiera la Volkswagen dupa 15 ani: Pierderi de 3,5 miliarde intr-un interval foarte scurt (Video)

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...