Seful Volkswagen SUA si-a cerut scuze, dar nu a prezentat un program pentru reparatii (Video)

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 09:50
1560 citiri
Seful Volkswagen SUA si-a cerut scuze, dar nu a prezentat un program pentru reparatii (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful diviziei americane a Volkswagen, Michael Horn, si-a cerut scuze in fata Congresului SUA pentru falsificarea testelor de poluare la motoarele diesel si a apreciat ca repararea masinilor afectate de pe piata americana va dura cel putin unul sau doi ani, insa nu a dat un program concret.

Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui soft care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor, dar nu si in timpul operatiunilor normale.

Din acest motiv, nivelul poluarii era mai ridicat, sustine Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA), amintesc Xinhua si Reuters.

Scandalul Volkswagen: Descinderi la sediul companiei, la aproape o luna de la primele dezvaluiri

"As dori sa prezint scuzele mele sincere pentru ca VW a folosit softul care a falsificat rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Aceste evenimente sunt profund ingrijoratoare, sunt de acord cu asta. Nu credeam ca asa ceva ar fi posibil la grupul Volkswagen. Am inselat increderea clientilor, a dealerilor, a angajatilor, precum si a opiniei publice si a autoritatilor de reglementare", a declarat Michael Horn.

Acesta a dat asigurari ca instalarea acelor motoare nu a fost decizia companiei, ci "a unor indivizi". Intrebat de congresmenii americani ce motive ar fi avut acestia, Michael Horn a raspuns ca problema este investigata de grupul german.

"Obiectivul nostru imediat este sa prezentam clientilor solutii pentru a repara vehiculele", a explicat seful diviziei americane a Volkswagen, fara a prezenta momentul exact cand vor fi anuntate acestea. "Inca lucram la aceste solutii si este prea devreme sa stiu cand vor fi prezentate aceste remedii", a precizat oficialul VW.

Costuri uriase pentru VW

Luna trecuta, producatorul auto german a anuntat ca va constitui provizioane de 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile legate de scandalul poluarii. Dar numai in SUA amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul.

Reparatiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei.

Sunt vizate modelele produse in ultimii sapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat si Audi A3.

VW ar putea primi amenzi si in Germania, Coreea de Sud si in alte state, dupa finalizarea investigatiilor autoritatilor de reglementare.

Noul director general al VW, Matthias Muller, a afirmat ca impactul financiar al scandalului emisiilor nu poate fi estimat, insa presa din Europa previzioneaza costuri asociate intre 30 si 65 miliarde de euro.

Scandalul Volkswagen: Paguba produsa Romaniei se ridica la 30 de milioane de euro

La randul sau, Romania sustine ca producatorul auto a produs o paguba tarii noastre in valoare de 30 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#sef Volkswagen scuze Congres, #sef Volkswagen cerut scuze, #declaratii sef Volkswagen , #scandal