Tara unde Volkswagen trebuie sa plateasca o amenda uriasa

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 18:58
3240 citiri
Tara unde Volkswagen trebuie sa plateasca o amenda uriasa
Foto: Ziare.com

Coreea de Sud a anuntat, joi, ca a amendat grupul german Volkswagen cu 12,3 milioane de dolari si a cerut rechemarea la service a 125.522 vehicule diesel, dupa ce Guvernul a descoperit montate in motoare echipamente care falsifica rezultatele testelor de emisii poluante.

Hong Dong Gon, director in Ministerul Mediului, a anuntat ca vor fi continuate investigatiile la alte 30.000 de vehicule diesel Volkswagen pentru care nu s-au gasit dovezi de manipulare a emisiilor, transmit AFP, DPA si AP.

Luna trecuta, Guvernul de la Seul a lansat o investigatie, dupa ce VW a recunoscut ca a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante in SUA astfel incat masinile cu motoare diesel apareau cu emisii mai scazute de oxid de azot, substanta care provoaca boli respiratorii si afecteaza mediul.

Scandalul Volkswagen: Germania a lansat o investigatie de evaziune fiscala

Volkswagen va rechema la service 125.522 vehicule diesel cu motoare EA189 vandute in Coreea de Sud, in perioada 2008 - 2015. Printre brandurile ce vor fi rechemate se afla Tiguan si Beetle de la VW si Audi Q5, Q3 si A4.

Ministerul Mediului va continua investigatiile asupra modelelor Golf, Beetle, Jetta si Audi A3 care utilizeaza motoare diesel mai noi, EA288. De asemenea, Ministerul Mediului va extinde ancheta si la 11 branduri auto importate (BMW, Mercedes, Porsche, Volvo, Peugeot si Ford) si cinci locale (inclusiv Hyundai Motor si Kia Motors), urmand sa anunte rezultatele in aprilie.

Volkswagen recunoaste ca face discriminare: Americanii primesc despagubiri, europenii nu

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Volkswagen scandal diesel Coreea, #Volkswagen recheama masini diesel , #scandal