Ultimatum pentru Volkswagen: Urmeaza recalcularea taxelor de mediu?

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 21:46
3247 citiri
Ultimatum pentru Volkswagen: Urmeaza recalcularea taxelor de mediu?
Foto: Ziare.com

Uniunea Europeana le-a dat un ultimatum sefilor Volkswagen pentru a clarifica cel mai nou scandal in care este implicata compania.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Anna-Kaisa Itkonen, a confirmat faptul ca Miguel Arias Canete, comisarul european pentru Energie, a transmis o scrisoare conducerii Grupului Volkswagen prin care solicita "clarificari" in acest nou scandal, in special legate de precizarea exacta a autoturismelor afectate.

"Pot sa confirm ca o scrisoare din partea lui Canete a fost trimisa CEO-ului Volkswagen. In aceasta scrisoare se solicita clarificari din partea Volkswagen, precum si precizarea modelelor afectate de neregularitatile pe care grupul le-a raportat in data de 3 noiembrie", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, conform Phys.

Conducerea Volkswagen a confirmat primirea scrisorii, insa a precizat ca va raspunde dupa "deliberari interne", mai scrie sursa citata.

Totusi, scrisoarea comisarului european suna mai mult ca un ultimatum, producatorul auto avand numai 10 zile pentru a redacta si trimite un raspuns.

In acest nou scandal Volkswagen ar fi implicate in jur de 800 de mii de autoturisme ale grupului, care au emisii de CO2 mai mari decat cele declarate.

Problema este cu atat mai mare cu cat aceste emisii de dioxid de carbon sunt utilizate de cele mai multe state din UE, inclusiv de Romania, in calcularea taxelor de mediu platite de proprietari, scrie Automarket.

In aceste conditii, se pune problema daca taxele ar trebui recalculate pentru autoturismele afectate si cine ar trebui sa plateasca diferenta rezultata de emisiile peste norme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Volkswagen scandal CO2, #Volkswagen taxa mediu recalculata, #Volkswagen scandal emisii CO2 , #scandal