Un inalt oficial Google face o declaratie uimitoare in scandalul Volkswagen

Joi, 08 Octombrie 2015, ora 22:09
9852 citiri
Un inalt oficial Google face o declaratie uimitoare in scandalul Volkswagen
Foto: Arhiva Ziare.com

Eileen Naughton, directorul Google in Marea Britanie si Irlanda, a comentat scandalul de proportii in care este implicata compania germana Volkswagen.

Ea a afirmat, in timpul unui simpozion ce a avut loc la Londra, ca intreg scandalul ar fi putut fi evitat in cazul in care Volkswagen ar fi angajat mai multe femei inginer, conform The Telegraph.

"Imaginati-va ce ar fi facut o femeie inginer in momentul in care s-ar fi gandit la poluare si la cum ochii unui copil s-ar fi putut irita de 40 de ori mai mult din cauza noxelor", a spus Naughton.

Ai masina de la Volkswagen? Afla cand incep rechemarile in service

Oficialul Google mai considera ca femeile ar trebui sa primeasca un rol mai important in dezvoltarea unor tehnologii.

"Ne uitam la sisteme precum acesta care merg anapoda si realizam ca 85% dintre ingineri sunt barbati", s-a plans Naughton.

Scandalul Volkswagen: Cum poti verifica daca masina ta are instalat softul-problema (Video)

Scandalul Volkswagen a izbucnit dupa ce Agentia americana pentru Protectia Mediului (EPA) a acuzat VW ca a montat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA in materie de emisii, expunand cetateni americani la gaze poluante.

Constructorul auto german a instalat un software special in calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen si Audi. Dispozitivul este programat sa activeze un sistem de filtrare completa a particulelor doar in timpul testelor oficiale pentru emisii. Dupa teste, adica in situatiile generale de functionare a motorului, dispozitivul dezactiveaza sistemul de filtrare a particulelor, sustine Agentia americana pentru Protectia Mediului.

Potrivit autoritatilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au incalcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle si Golf, precum si modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 si modelul Audi A3. In Europa, probleme similare au fost semnalate si la alte marci ale grupului VW.

Proprietarii a 11 milioane de masini afectate pe plan global de problema asteapta raspunsuri, in vreme ce criza a sters 30 de miliarde de euro din valoarea de piata a companiei. Noul director executiv al companiei, Matthias Mueller, a promis sa repare problemele.

Pe fondul scandalului, directorul general al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a demisionat la sfarsitul lunii septembrie, fiind inlocuit cu Matthias Muller, fost director al companiei Porsche.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#scandal volkswagen poluare, #ingineri barbati scandal Volkswagen, #reactie Google scandal Volkswagen , #scandal