Vanzarile Volkswagen in Romania, in cadere libera - Radiografia pietei auto

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 12:17
3852 citiri
Vanzarile Volkswagen in Romania, in cadere libera - Radiografia pietei auto

Piata auto din Romania a inregistrat un avans in luna septembrie, dar vanzarile Volkswagen sunt in picaj, in contextul scandalului noxelor.

Luna trecuta au fost inmatriculate 8.933 vehicule noi, ceea ce reprezinta o crestere de 9,66% fata de septembrie 2014, arata datele publicate luni de Directia Regim Permise si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

In ceea ce priveste autoturismele noi, avansul este de 3,43%, de la 5.561 de unitati la 5.752 de unitati.

Dacia ramane marca preferata de romani, 1.611 de masini noi sub egida constructorului autohton fiind inmatriculate in septembrie 2015.

Pe locul al doilea se afla VW, cu 649 de unitati, insa producatorul auto german a avut parte de o scadere de peste 20% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Medalia de bronz revine Skoda, tot o marca a grupului VW. Romanii au cumparat 456 de astfel de autoturisme, cu 17% mai putine comparat cu septembrie 2014. Ford se afla pe pozitia a patra, cu 366 de masini inmatriculate in perioada analizata.

Romania ar putea da VW in judecata

Romania ar putea chema in instanta compania Volkswagen, a anuntat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Romania vrea sa dea Volkswagen in judecata: Sunt mult mai multe ilegalitati decat ne putem inchipui

"Noi va trebui sa ne indreptam asupra producatorului pentru ca trebuie sa ne recuperam taxa de mediu si romanii sa nu fie pagubiti. E anormal cand esti cumparator de buna credinta, cand iti doresti sa cumperi o marca, cand ai incredere in marca respectiva sa fii inselat", a spus aceasta.

Oficialul de la Bucuresti sustine ca, urmare a inselaciunii de care se face responsabila compania Volkswagen, sunt pagubiti atat statul roman, care a incasat taxe de mediu pentru masini Euro 5, cand acestea ar trebui de fapt clasificate Euro 4 sau chiar Euro 3, cat si oamenii care au cumparat astfel de masini si au fost pacaliti.

Marturia unui dealer Volkswagen: E cea mai mare frauda a tuturor timpurilor!

"Va trebui sa facem o plangere si sa ne recuperam banii si sa dam in judecata compania pentru recuperarea taxei de mediu. Asteptam si planul de masuri pe care o sa ni-l prezinte Volkswagen, sa vedem cele 105.000 de masini introduse in tara la ce motor au fost vandute, pentru ca sunt mult mai multe ilegalitati decat ne putem inchipui", a punctat ministrul Mediului.

Compania Volkswagen a recunoscut ca a instalat un software ce pacalea testele oficiale care stabileau nivelul de poluare in SUA pe 11 milioane de automobile vandute la nivel international.

Pe langa amenda de 18 miliarde de dolari, pe care ar trebui sa o plateasca Volkswagen Group in SUA, cei gasiti vinovati vor raspunde si penal.

C.P.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii