Ziare.com

Volkswagen a decis cum rezolva problema masinilor cu softul manipulator

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 14:08

   

Volkswagen a decis cum rezolva problema masinilor cu softul manipulator
Grupul Volkswagen va implementa la primele autovehicule cu motoare diesel EA 189, cu cilindreea de 1,6 si 2 litri, actualizarile tehnice necesare, in cadrul unei rechemari care se va desfasura incepand cu ianuarie 2016, urmand ca masurile din cadrul rechemarii tuturor variantelor de motoare sa se extinda pe parcursul intregului an.

Conform unui comunicat remis joi, grupul Volkswagen a stabilit masurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor cu motoare diesel EA 189, cu cilindreea de 1,6 si 2 litri, afectate de scandalul noxelor, un accent deosebit fiind pus pe evitarea dezavantajarii de orice fel a clientilor.

Scandalul Volkswagen: Germania a lansat o investigatie de evaziune fiscala

"Solutionarea chestiunii motoarelor diesel a progresat. Grupul Volkswagen a prezentat Autoritatii Nationale Germane pentru Transport Motorizat masurile tehnice specifice pentru motoarele diesel EA 189 afectate, cu cilindreea de 1,6 si 2,0 litri.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Aceasta inseamna ca au fost stabilite masurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor afectate. La dezvoltarea solutiilor, un accent deosebit a fost pus asupra evitarii dezavantajarii de orice fel a clientilor. Dupa implementarea masurilor tehnice, autovehiculele vor indeplini standardele de emisii aplicabile", se mentioneaza in comunicat.

Volkswagen recunoaste ca face discriminare: Americanii primesc despagubiri, europenii nu

Potrivit reprezentantilor Volkswagen, solutia tehnica finala pentru motorul diesel de 1,2 litri va fi prezentata Autoritatii Nationale Germane pentru Transport Motorizat, la finele lunii si este de asteptat ca aceasta sa constea intr-o actualizare de soft.

"Masurile tehnice dezvoltate pentru motoarele diesel EA 189 afectate au fost prezentate Autoritatii Nationale Germane pentru Transport Motorizat. Dupa o examinare detaliata, aceste masuri au fost confirmate de catre Autoritatea Nationala Germana pentru Transport Motorizat. Aceasta inseamna ca acum sunt clarificate masurile de remediere pentru majoritatea autovehiculelor afectate", se mai precizeaza in comunicat.

La motoarele de 2,0 litri va fi actualizat softul iar timpul alocat exclusiv manoperei va fi de circa o jumatate de ora.

Volkswagen recunoaste: Alte zeci de mii de masini diesel, implicate in scandal - Ce modele cunoscute sunt afectate

La dezvoltarea masurilor tehnice, obiectivul consta in continuare in atingerea limitelor emisiilor aplicabile, in fiecare caz in parte, fara vreun efect negativ asupra puterii motorului, consumului de combustibil si performantelor. Avand insa in vedere ca mai intai trebuie facute masuratori pentru toate variantele de modele, atingerea acestor obiective nu poate fi confirmata definitiv, precizeaza compania.

In baza acestor masuri tehnice acceptate de catre Autoritatea Nationala Germana pentru Transport Motorizat, in prezent sunt in curs de dezvoltare conceptele de service necesare pentru pietele EU28 in cauza.

Aceste masuri nu vizeaza produsele si serviciile Volkswagen Group of America sau Volkswagen Canada.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3781 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor