Volkswagen a reparat mai putin de 10% din automobilele cu probleme din Europa

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 19:44
2402 citiri
Volkswagen a reparat mai putin de 10% din automobilele cu probleme din Europa
Foto: Arhiva Ziare.com

Grupul auto german Volkswagen face progrese limitate cu repararea autovehiculelor diesel echipate cu un software care manipuleaza emisiile poluante.

Asta in conditiile in care a reparat mai putin de 10% din cele 8,5 milioane de autovehicule afectate de aceasta problema in Europa, transmite Reuters.

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a aprobat solutiile tehnice propuse de Volkswagen pentru remedierea problemelor la aproximativ 5,1 milioane vehicule, a precizat luni directorul Volkswagen care se ocupa de rechemarea la service a autovehiculelor implicate in scandalul Dieselgate.

"10% din acest numar au fost reparate cu rezultate bune", a declarat Manfred Bort, intr-un articol aparut luni in publicatia interna a Volkswagen.

Iata cum repara Volkswagen motoarele diesel cu probleme: Veste proasta pentru proprietari

Grupul Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare dupa ce in toamna anului trecut a recunoscut ca, in perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Din cele aproximativ 11 milioane de vehicule afectate la nivel global, aproximativ 8,5 milioane sunt in Europa.

Citeste si marturia unui dealer Volkswagen: E cea mai mare frauda a tuturor timpurilor!

In timp ce automobilele Volkswagen echipate cu motoare diesel de 1,2 si 2,0 litri au nevoie doar de un update la sistemul de control al poluarii, in cazul a aproximativ trei milioane de vehicule echipate cu un motor de 1.6 litri au nevoie si de instalarea unui dispozitiv suplimentar langa filtrul de aer.

Vezi si 6 chestiuni esentiale pe care trebuie sa le stii in scandalul Volkswagen

Manfred Bort a mai spus ca cel mai mare constructor auto european dezvolta in prezent solutii software pentru a repara toate automobilele afectate si va face totul pentru a obtine aprobarea KBA pentru solutiile sale pana in luna noiembrie.

Anterior Volkswagen a estimat ca majoritatea celor 8,5 milioane autovehicule cu probleme din Europa pot fi reparate in acest an, dar un numar neprecizat vor trebui sa astepte pana in 2017.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#Volkswagen masini probleme, #scandalul Volkswagen masini diesel , #scandal