Volkswagen, in marsarier - Cu cat au scazut vanzarile

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 19:26
4216 citiri
Volkswagen, in marsarier - Cu cat au scazut vanzarile

Vanzarile Volkswagen pe plan global au scazut cu 5,3% in octombrie, prima luna intreaga dupa ce producatorul auto german a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor in SUA.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, in acea luna livrarile Volkswagen pe plan global scazand cu 1,5%, la 885.300 de vehicule, transmite Reuters.

Dezvaluiri in scandalul Volkswagen: Comisia Europeana stia de ani buni de softul mincinos

Vanzarile brandului Volkswagen s-au redus in octombrie la 490.000 de vehicule, de la 517.400 in perioada similara din 2014, a opta luna de declin lunar consecutiv.

"Brandul Volkswagen se confrunta cu o perioada dificila. Nu ne confruntam doar cu scandalul emisiilor, ci si cu situatia tensionata de pe pietele mondiale, cu reducerea cererii in Brazilia si Rusia", a spus directorul de vanzari Juergen Stackmann.

In primele noua luni din acest an, livrarile Volkswagen pe plan global au scazut cu 4,7%, la 4,84 milioane de vehicule.

Decizie radicala pentru Volkswagen: A oprit productia de Passat in SUA

Comenzile Volkswagen in Germania sunt in crestere, dar se inregistreaza scaderi in sudul Europei, Marea Britanie si unele piete din afara Europei, a afirmat Herbert Diess, director in cadrul companiei germane.

In China, cea mai mare piata a Volkswagen, livrarile au inregistrat un declin de 0,8% in septembrie, si de 5,2% in perioada ianuarie-septembrie 2015. In Brazilia si Rusia, luna trecuta, scaderea a fost de 44% si, respectiv, 22%.

In primele noua luni din acest an, livrarile Volkswagen pe plan global au coborat tot cu 1,5%, la 7,43 milioane de vehicule.

Volkswagen le ofera proprietarilor masinilor cu soft masluit cate 500 de dolari

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele Volkswagen, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Citeste si:
Elena Udrea cere să nu fie audiată de judecători români. Ultima încercare de a scăpa de condamnare
Elena Udrea cere să nu fie audiată de judecători români. Ultima încercare de a scăpa de condamnare
Elena Udrea a transmis luni, prin intermediul avocaţilor săi, că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă din Bulgaria, în cadrul procesului în care încearcă...
Distribuția pastilelor de iod către populație, anulată: ”Cât sens a avut toată operaţiunea şi cine suportă costurile?”
Distribuția pastilelor de iod către populație, anulată: ”Cât sens a avut toată operaţiunea şi cine suportă costurile?”
Vlad Voiculescu l-a întrebat pe Alexandru Rafila, în contextul în care se apropie 6 luni de când a preluat mandatul Ministerului Sănătăţii, în legătură cu decizia instituţiei de a nu...
Comentarii