Volkswagen opreste productia la doua fabrici din Germania

Sambata, 30 Ianuarie 2016, ora 11:50
4443 citiri
Volkswagen opreste productia la doua fabrici din Germania
Foto: Arhiva Ziare.com

Volkswagen a suspendat productia la principala sa fabrica de cutii de viteze, deoarece compania auto se confrunta cu reducerea cererii si efectele problemelor tehnice de la o alta uzina din Germania.

Cel mai mare producator auto din Europa va opri productia in unele parti ale fabricii sale din Kassel in 1, 5 si 8 februarie, a anuntat vineri un purtator de cuvant al VW, confirmand un raport aparut in publicatia regionala Hessische Niedersaechsische Allgemeine.

Productia la Kassel, unde Volkswagen fabrica anual peste patru milioane de cutii de viteze si caroserii pentru modelul Passat saloon, a fost deja suspendata vineri, fiind afectati 400 de angajati, a explicat purtatorul de cuvant, transmite Reuters.

Productia fabricii din Kassel este afectata de incetinirea cererii pentru componente si problemele tehnice de la instalatia de stantare, de la uzina VW din Emden, unde este asamblat modelul Passat, a adaugat oficialul companiei germane.

Scandalul Volkswagen: Soferii din Europa, discriminati? Nu primesc compensatii

Si productia la Emden a fost suspendata vineri si ar putea fi oprita si luni, a anuntat purtatorul de cuvant, fara a oferi detalii suplimentare.

Volkswagen strange cureaua. Cinci consecinte serioase ale scandalului Dieselgate

Fabricile din Kassel si Emden au 16.000 si, respectiv, 9.600 de angajati.

Scandalul Volkswagen: Decizia luata de Parlamentul European - Toate statele UE sunt vizate

Cel mai mare producator auto european face deja obiectul unor investigatii in mai multe tari dupa ce, in luna septembrie, a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confrunta VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva intre 30 si 65 de miliarde de euro, iar analistii avertizeaza ca grupul ar putea fi nevoit sa vanda unele operatiuni.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Volkswagen inchide fabrici Germania , #scandal