Volkswagen pregateste o decizie fara precedent: Ar putea cumpara inapoi de la clienti unele masini cu probleme

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 13:32
6700 citiri
Volkswagen pregateste o decizie fara precedent: Ar putea cumpara inapoi de la clienti unele masini cu probleme
Foto: Ziare.com

Grupul Volkswagen pregateste o decizie fara precedent in industria auto, urmand a cumpara inapoi de la clienti o parte din autoturismele implicate in scandalul emisiilor de CO2 prea mari.

Potrivit britanicilor de la Autocar, aceasta masura ar urma sa fie luata de nemti doar in anumite conditii, daca nivelul emisiilor de dioxid de carbon va depasi un anumit prag.

Sursa citata scrie ca Volkswagen va efectua propriile teste in cazul autoturismelor cu probleme, iar, daca nivelul emisiilor de CO2 va fi mai mare decat cel declarat cu peste 10%, proprietarii vor primi ocazia de a renunta la masinile cumparate.

"Trebuie sa luam in considerare faptul ca este posibil ca oamenii sa isi doreasca sa renunte la masini. Dupa ce vom avea rezultatele testelor, am putea avea clienti care vor spune: Vreau sa va dau masina inapoi, pentru ca mi-ati oferit date gresite", a precizat un purtator de cuvant al Volkswagen.

Nu se stie deocamdata ce suma le va oferi compania germana celor care vor dori sa renunte la autoturismele cu probleme, insa se estimeaza ca nu se va depasi nivelul pietei.

Scandalul Volkswagen se extinde tot mai mult: Alte 43.000 de masini sunt implicate

43.000 de masini comercializate sub marcile Grupului Volkswagen ar avea un nivel de emisii al CO2 mult mai mare decat cel declarat oficial si ar fi cele vizate de aceasta masura. Acestea sunt insa doar ultima parte a scandalului urias in care este implicata compania germana.

Alte 800.000 de autoturisme ale Volkswagen ar avea un nivel de emisii de dioxid de carbon si consumul "subestimate", iar alte cateva milioane de masini diesel sunt implicate in scandalul legat de fraudarea testelor de noxe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Volkswagen masini emisii, #Volkswagen cumpara masini probleme, #Volkswagen scandal CO2 , #scandal