Volkswagen, salvata de seful Porsche?

Autor: Ana Ilie
Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 09:16
5901 citiri
Volkswagen, salvata de seful Porsche?
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania producatoare auto Volkswagen il va numi pe Matthias Mueller, seful Porsche, in functia de director executiv, in conditiile in care germanii incearca sa gestioneze scandalul provocat de masluirea testelor de emisii poluante in SUA.

Mueller, in varsta de 62 de ani, este creditat cu cele mai mari sanse de a-i succede lui Martin Winterkorn, care a demisionat miercuri. Comitetul de supraveghere al companiei auto se intalneste vineri si atunci ar putea fi facut anuntul cu privire la cine va scoate Volkswagen din cea mai grava criza din istoria sa de 78 de ani, scrie Reuters.

Scandalul Volkswagen - Seful grupului auto a demisionat: Sunt socat!

Criza s-a adancit joi, cand oficialii europeni si americani si-au intensificat investigatiile. Ministrul german al Transporturilor a aratat ca Volkswagen a manipulat si testele de poluare din Europa.

Scandalul Volkswagen: Concedieri la nivel inalt - surse

Separat, un grup de cel putin 27 de procurori statali din SUA au lansat o investigatie cu privire la felul in care compania isi prezinta clientilor vehiculele diesel.

Scandalul Volkswagen: Sunt vizate 11 milioane de masini diesel, vandute in toata lumea

Volkswagen a precizat ca in intreaga lume a vandut 11 milioane de masini echipate cu programul care inseala testele de poluare, insa software-ul nu a fost activat la toate. Pe langa amenzi si potentiala reparare a masinilor, Volkswagen se va confrunta cu anchete si procese intentate de clientii inselati si, probabil, de actionari.

Se cauta sef nou la Volkswagen: Cine sunt favoritii

Noul director executiv va trebui sa refaca increderea clientilor si dealerilor auto, care si-au exprimat frustrarea cu privire la lipsa de informatie despre cum vor fi afectati de scandal.

Mueller are sustinerea majoritatii comitetului cu 20 de membri. Comitetul ii va demite pe seful operatiunilor din SUA si inginerii sefi de la marcile Audi si Porsche.

Volkswagen a recunoscut ca a manipulat nivelul emisiilor si in Europa

Mueller, care a lucrat in imperiul Volkswagen din anii '70, este membru al comitetului de conducere al Porsche SE si este apropiat de familia Piech-Porsche, care controleaza Volkswagen.

#Volkswagen sef nou Porsche, #Volkswagen sef nou , #scandal