Volkswagen strange cureaua. Cinci consecinte serioase ale scandalului Dieselgate

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 07:08
5790 citiri
Volkswagen strange cureaua. Cinci consecinte serioase ale scandalului Dieselgate
Foto: Arhiva Ziare.com

Pentru Volkswagen, totul este despre cumpatare zilele acestea, in conditiile in care costurile asociate cu scandalul emisiilor de noxe sunt estimate la zeci de miliarde de euro.

Grupul auto a anuntat recent ca va reduce cu 30% bugetul de investitii pentru anul viitor, masura care poate afecta modelele viitoare si care pune sub semnul intrebarii proiecte importante ale companiei.

Tara unde Volkswagen trebuie sa plateasca o amenda uriasa

Publicatia CarThrottle a enumerat cateva dintre consecintele pe care scandalul Dieselgate le are deja asupra constructorului german.

Noul Golf nu va fi chiar nou

Potrivit Reuters, Volkswagen intentioneaza sa refoloseasca pentru noua generatie Golf mai multe componente de la modelul actual. Compania ar putea economisi astfel milioane de euro, insa nu fara a-si asuma riscuri. Clientii ar putea sa nu fie dispusi sa treaca la un model care este in mare masura identic cu cel pe care deja il au.

Scandalul Volkswagen: Audi se scuza cu despagubiri

Fara promovari manageriale in 2016

Ca parte a eforturilor de a reduce costurile, Volkswagen va ingheta promovarile pentru pozitiile manageriale. Masura este insa mai mult una simbolica, avand in vedere ca este o companie mare, si potrivit sefului consiliului angajatilor, Bernd Osterloh, singurul sau efect va fi impactul negativ asupra angajatilor.

O politica centrata pe ideea "reducerii costurilor cu orice pret" ar putea afecta pe nedrept bonusurile managerilor, a mai sustinut Osterloh.

Volkswagen ar putea renunta la sponzorizarea cluburilor de fotbal

Volkswagen cheltuieste aproximativ 1,5 milioane de euro pe sezon pentru fiecare club de fotbal pe care il sponsorizeaza, cheltuieli care nu si-ar mai gasi loc in noul buget, potrivit ziarului german Bild am Sonntag.

In prezent, compania germana sponsorizeaza echipele Hannover 96, Werder Bremen si Schalke 04 din Bundesliga si echipa 1860 Munchen, care activeaza in divizia a doua.

Noul centru de design de la Wolfsburg, in asteptare

Volkswagen a anuntat ca a fost amanata construirea noului centru de design de la Wolfsburg, compania economisind astfel 100 de milioane de euro. De asemenea, planurile privind o vopsitorie in Mexic sunt revizuite.

"Functionam intr-o perioada incerta si volatila. Vom analiza cu strictete toate investitiile si cheltuielile planificate. Tot ce nu este absolut necesar va fi anulat sau amanat", a explicat seful grupului Volkswagen, Matthias Mueller, potrivit Wall Street Journal.

Volkswagen a decis cum rezolva problema masinilor cu softul manipulator

Phaeton in varianta electrica nu este asteptat prea curand

La scurt timp de la declansarea celui mai mare scandal din istoria sa, Volkswagen a anuntat ca planuieste sa lanseze o varianta electrica a modelului Phaeton, varful de gama al marcii. Pe masura ce scandalul a luat amploare, prioritatile germanilor s-au schimbat, iar proiectul a fost amanat. Volkswagen anuntase initial ca noul Phaeton va fi lansat in 2020.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#scandal Volkswagen consecinte, #Volkwagen Phaeton electric, #Volkswagen emisii , #scandal