Scandalul emisiilor nu se stinge: Grupul Volkswagen, amendat si in Italia

Marti, 09 August 2016, ora 09:56
2044 citiri
Scandalul emisiilor nu se stinge: Grupul Volkswagen, amendat si in Italia
Foto: Twitter/Volkswagen

Grupul auto german Volkswagen a fost amendat de Autoritatea pentru concurenta din Italia (AGCOM) cu cinci milioane de euro, "din cauza practicilor comerciale incorecte", deoarece "consumatorii au fost gresit informati in reclame cu privire la nivelul de poluare al vehiculelor diesel".

Volkswagen face obiectul unor anchete in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (din care peste 700.000 in Italia) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite DPA.

AGCOM a specificat ca amenda de cinci milioane de euro este nivelul maxim care poate fi impus in astfel de circumstante. Ea reprezinta aproximativ 7 euro pentru fiecare masina echipata cu softul ilegal care a fost vanduta pe piata italiana.

Subsidiara Volkswagen din Italia a anuntat ca va face apel.

In iunie, Volkswagen a anuntat ca va cheltui 15,3 miliarde de dolari in SUA pentru a rascumpara vehiculele de la consumatori si pentru a finanta tehnologii ecologice.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Luni, autoritatile din SUA au descoperit softuri ilegale si la motoarele Audi.

Te-ar putea interesa si ca, in ciuda scandalului, angajatii Volkswagen au obtinut o majorare de salariu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Volkswagen amenda Italia, #Volkswagen soft poluare, #Volkswagen scandal, #Volkswagen soft modificat , #stiri Volkswagen