Scandalul Volkswagen: SUA extind investigatia privind noxele la alte marci europene si americane

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 21:58
4003 citiri
Scandalul Volkswagen: SUA extind investigatia privind noxele la alte marci europene si americane
Foto: Arhiva Ziare.com

Autoritatile americane au extins investigatia referitoare la noxele automobilelor diesel ale Volkswagen la cel putin 28 de modele fabricate de BMW, Chrysler, General Motors, Land Rover si Mercedes-Benz, pentru a vedea daca si acestea au folosit sisteme similare de trisare la testele de poluare.

Agentia pentru Protectia Mediului din SUA extinde investigatia privind existenta softurilor bazate pe "sistemele de aparare" care subestimeaza nivelul emisiilor in timpul testelor de laborator, care va include minimum 28 de modele diesel, potrivit unui document obtinut de Financial Times.

Investigatiile au rolul sa determine daca VW a fost singurul producator care a trisat la testele de noxe, sau daca este o practica extinsa la nivelul industriei.

Scandalul Volkswagen se extinde: Probleme si pentru Seat

VW a recunoscut ca a folosit un soft pentru reducerea emisiilor la 11 milioane de vehicule la nivel mondial, iar directorul general Martin Winterkorn a demisionat in urma scandalului.

Agentia de Mediu va testa initial un vehicul uzat din fiecare model si va extinde investigatia daca vor exista suspiciuni, a declarat un oficial al institutiei apropiat situatiei.

Scandalul Volkswagen: Hans Dieter Poetsch, numit presedintele board-ului de supervizare

Institutia va testa masini apartinand unor companii de inchirieri sau le va imprumuta de la proprietari selectati din baza de date a vehiculelor inmatriculate.

Pentru a-i convinge pe proprietari sa isi cedeze temporar masinile, agentia le va oferi in schimb in folosinta alte vehicule, precum si servicii gratuite de spalatorie sau de schimbare a uleiului.

Scandalul Volkswagen: Compania recheama peste 10 milioane de masini

Agentia va include in campanie majoritatea modelelor diesel aflate in circulatie in Statele Unite, inclusiv BMW X3, Chrysler Grand Cherokee, GM Chevrolet Colorado, Range Rover TDV6 si Mercedes-Benz E250 BlueTec.

Automobille diesel reprezinta doar o mica parte din totalul vehiculelor aflate in circulatie in Statele Unite, dar sunt mult mai numeroase in Europa.

Oficialul agentiei a precizat ca institutia nu a solicitat colaborarea producatorilor pentru extinderea verificarilor.

Producatorii auto, cu exceptia VW, au evitat sa comenteze despre testele de poluare si deocamdata nu au aparut dovezi ca si alte companii au inselat sistemul de testare a noxelor.

Intr-o scrisoare adresata producatorilor auto saptamana trecuta, Agentia de Mediu a anuntat ca va intensifica controalele privind emisiile poluante ale tuturor vehiculelor.

Luna trecuta, agentia a anuntat ca a identificat 482.000 de vehicule diesel ale VW dotate cu un soft care reduce nivelul emisiilor in timpul testelor de laborator.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#extindere controale Volkswagen, #controale SUA producatori masini, #controale SUA noxe , #stiri Volkswagen