Volkswagen a relansat celebra "Broscuta"

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 23:02
6160 citiri
Volkswagen a relansat celebra "Broscuta"

Volkswagen a lansat, luni, cea de-a treia generatie a modelului Beetle, care a ajuns la venerabila varsta de 73 de ani.

Cu un design ergonomic, noul model va fi disponibil initial pentru clientii din SUA. Aceasta este prima revizuire a modelului din 1998 si pana acum, la acea vreme Volkswagen lansand noul Beetle intr-o versiune ceva mai "rotunda" a masinii clasice de alta data.

Lansarea "Broscutei" sub un nou design este parte din strategia Volswagen de a-si creste vanzarile in Statele Unite. De atfel, compania vrea sa-si tripleze vanzarile din Statele Unite, in urmatorii 10 ani, conform Daily Mail.

Noul design este ceva mai sportiv decat cel de la varianta din 1998, iar Volkswagen spera ca asa va atrage mai multi cumparatori si in special barbati.

Noul Beetle va fi disponibil cu patru versiuni de motorizare. Trei dintre versiuni vor fi pe benzina, de 1,2 litri TSI 105 CP, 1,4 litri TSI 160 CP si 2,0 litri TSI 200 CP, iar a patra versiune va fi diesel, de 1,6 litri 105 CP.

Masina are 4,278 metri lungime, 1,808 m latime si 1,486 m metri inaltime. Capacitatea portbagajului este de 310 litri. Modelul are patru locuri. Pentru moment, pretul nu a fost inca anuntat.

Compania VW a fost infiintata in anul 1937, la cererea lui Hitler, care, in calitate de lider, a dorit sa creeze oportunitati pentru cetateni de a detine masinile lor.

Beetle a fost unul dintre modelele de rezultate la scurt timp dupa infiintare. In tara sa a fost cunoscut sub numele de Kafer. Volkswagen Beetle, varianta din 1938, a fost vanduta in mai multe de 21 de milioane de exemplare. Dupa ce a primit un nou design, in 1998, compania a incetat productia in anul 2003.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Beetle, #Volkswagen broscuta lansare , #stiri Volkswagen