Volkswagen ar putea construi fabrici noi in Polonia sau Turcia

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 22:04
2837 citiri
Volkswagen ar putea construi fabrici noi in Polonia sau Turcia

Producatorul german de automobile Volkswagen intentioneaza sa deschida noi fabrici, cele doua tari luate in calcul pentru amplasarea lor fiind Turcia si Polonia, potrivit lui Zafer Caglayan, ministrul turc al Economiei.

Caglayan a spus ca guvernul turc face presiuni asupra grupului pentru prezentarea unui plan de investitii si ca in urmatoarele zile se va sti daca fabrica va fi construita in Turcia sau in Polonia, informeaza Daily News.

"In prezent, acestia incearca sa se decida intre Polonia si Turcia. Acum sunt indecisi. Invoca niste costuri irelevante de logistica in ceea ce ne priveste. Unele grupuri din Europa vor sa blocheze investitia, dar este incontestabil ca suntem in avantaj fata de ele. Asteptam niste rezultate in luna mai.

Le-am explicat de ce suntem slabi in Orientul Mijlociu si cum ar trebui sa lucram la asta. Acum, ei (reprezentantii Volkswagen - N. Red.) iau in considerare Turcia pentru productia unor vehicule utilitare usoare. Vom vedea luna viitoare ce se petrece", a precizat Ministrul Economiei din Turcia.

Pe fondul profitului record inregistrat in 2012, grupul german de automobile a decis sa investeasca in 50,2 miliarde de euro in zece noi fabrici. CEO-ul Martin Winterkorn a anuntat ca sapte dintre ele vor fi amplasate in China, una in Statele Unite, iar despre ultimele doua nu a comunicat unde vor fi construite.

Cel mai probabil, dupa cum a precizat si oficialul turc, ele vor fi amplasate in Turcia, dar nu este exclus nici ca una dintre ele sa fie construita in Romania, dupa cum sugera premierul Ponta cand a spus ca Guvernul a semnat un memorandum "cu una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii auto din Germania, care va deschide o fabrica in Romania, dar aceasta nu este BMW".

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Volkswagen fabrica Polonia Turcia, #Volkswagen constuieste fabrica Turcia, #Volkswagen fabrica Romania, #Volkswagen investitie Europa , #stiri Volkswagen
Comentarii