Ziare.com

Volkswagen, pe primul loc in topul mondial al constructorilor de masini

Duminica, 03 August 2014, ora 20:18

   

Volkswagen, pe primul loc in topul mondial al constructorilor de masini
Grupul german Volkswagen s-a situat in primul semestru al acestui an in fruntea clasamentului mondial al masinilor vandute, cu un numar de peste 5,2 milioane vehicule comercializate, inclusiv cele de transportat marfa.

Este pentru prima data cand grupul german depaseste concurentul asiatic Toyota. Consortiul din Saxonia Inferioara si-a facut cunoscut bilantul din care rezulta ca a vandut cu 6,8% mai multe unitati decat in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv 5.207.000 autovehiule, noteaza La Tribune.

Toyota a vandut 5.097.000 unitati, cu 3,8% mai multe decat in anul trecut. Chiar si la numarul de modele, Volkswagen se situeaza pe o treapta superioara, inregistrand 12 branduri, in timp ce Toyota s-a marginit la trei modele: Dihatsu, Lexus si Hino.

Pe locul al treilea in clasamentul mondial s-a situat consortiul american General Motors, cu 4,92 milioane de vehicule si cu o crestere de 1,4% fata de anul trecut.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Pana in anul 2008, recordul mondial al vanzarilor de autovehicule a fost detinut in mod constant de General Motors timp de 70 de ani. In 2008, a fost depasit de japonezii de la Toyota, care insa nu si-au putut mentine multa vreme suprematia, trebuind sa suporte consecintele cunoscutului tsunami din 11 martie 2011.

Succesul vanzarilor din acest an la VW s-a reflectat, cum este si firesc, in succesul afacerilor. Grupul german a raportat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 98,8 miliarde euro, reflectat intr-un profit operational de 7%, respective 6,18 miliarde euro.

In al doilea trimestru al anului, profitul operational a scazut la 3%, respectiv 3,3 miliarde euro. Conform bilantului contabil, grupul avea la 30 iunie 2014 lichiditati nete in valoare de 14 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3444 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

VW in topul mondial si nu ati gasit alta poza decat un Audi?

Stiu ca grupul VW are mai multe marci, dar are si una care se numeste Volkswagen, nu?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor