Volkswagen reduce productia de masini din Rusia

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 15:32
3294 citiri
Volkswagen reduce productia de masini din Rusia

Concernul german Volkswagen a redus productia de masini de la fabrica sa din Kaluga, Rusia, de la 150.000 de unitati la 120.000, dupa ce se confrunta cu probleme legate de slabirea rublei si micsorarea castigurilor salariale in aceasta tara.

La uzina Kaluga, Volkswagen produce modelele Polo si Tiguan, dar si Skoda Fabia si Octavia, scrie Reuters, citand o publicatie germana de profil auto.

Un purtator de cuvant al companiei a evitat sa comenteze cifrele aparute in presa germana, dar a mentionat ca reducerea productiei este cauzata de situatia economica din Rusia. Micsorarea productiei se va face printr-o oprire de 10 zile a uzinei care incepe chiar luni, 8 septembrie.

Efectele embargoului: cartele pentru alimente in Rusia?

Miscarea Volkswagen a fost insotita, in aceste zile, de o declaratie a directorului de vanzari al firmei Opel, care si-a exprimat ingrijorarea pentru situatia de pe piata ruseasca. In plus, mai multi furnizori de piese auto au anuntat ca au primit comenzi slabe si au amanat planuri de investitii in Rusia.

Producatorii auto straini au investit cel putin 5 miliarde de dolari in capacitati de productie in Rusia, incepand cu anii 2000. Pe langa VW, pe piata ruseasca mai sunt prezente companiile Ford, Renault, Toyota sau Hyunday.

Si producatorul local Avtogaz a anuntat in luna august ca vrea sa taie productia modelelor Lada ca urmare a caderii pietei rusesti.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...