Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Volkswagen, tentata sa intre in Formula 1

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 22:31
984 citiri
Volkswagen, tentata sa intre in Formula 1

Grupul german Volkswagen analizeaza posibilitatea de a intra in Formula 1 in cazul in care costurile de gestionare ale unei echipe vor continua sa scada.

Criza financiara care a afectat economia mondiala in ultimul an a determinat o schimbare radicala in gestionarea costurilor din Formula 1, echipele reusind sa ajunga la un acord cu FIA pentru a reduce bugetele anuale la nivelul celor de la inceputul anilor '90.

Masura a fost luata cu scopul de a evita retragerea constructorilor din Formula 1, insa decizia pare sa atraga atentia si altor grupuri auto care nu sunt implicate in prezent in competitie.

Astfel, Volkswagen intentioneaza sa concureze in Formula 1 in viitorul apropiat, in cazul in care costurile de operare ale unei echipe vor continua sa scada in urmatorii ani. Informatia a fost dezvaluita de Reinhold Carl, directorul executiv al filialei din Singapore a celor de la Audi, constructor care face parte din grupul Volkswagen. "Bugetele scad, insa echipele au inca nevoie de peste o suta de milioane de euro pe an. Daca costurile vor fi mai mici, va fi mai usor sa gestionam o echipa", a declarat Carl, adaugand ca numele echipei germane ar putea fi Porsche, Audi sau chiar Volkswagen.

Bugetul anual al unei echipe de Formula 1 va scadea in sezonul 2010 la 80-90 de milioane de euro, dupa ce in ultimii ani constructori precum Toyota sau Honda au cheltuit chiar si 300 de milioane de euro fara a obtine performante majore.

Formula 1 nu este singura competitie din cadrul sporturilor cu motor care atrage atentia celor de la Volkswagen, presa internationala speculand la jumatatea lunii august ca grupul german isi propune sa revina in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) in sezonul 2011.

Intentia germanilor vine la aproximativ un an dupa ce Honda s-a retras din Formula 1 din cauza crizei economice si la numai cateva saptamani dupa ce rivalii de la BMW au vandut echipa unei companii financiare din Elvetia ca urmare a rezultatelor modeste din acest sezon.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Volkswagen Formula 1, #fia, #reducere costuri Formula 1 , #stiri Volkswagen