VW pregateste un Polo sedan cu patru usi

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 14:14
1166 citiri
VW pregateste un Polo sedan cu patru usi

Volkswagen se gandeste serios la posibilitatea construirii unei versiuni Polo sedan. Aceasta se va numi Polo Raum.

Dupa ce a prezentat la Frankfurt versiunea cu trei usi a lui Polo, Volkswagen se pregateste sa extinda gama de caroserii disponibile in linia Polo cu alte versiuni. Iar cea mai importanta dintre acestea ar putea fi versiunea berlina cu patru usi a lui Polo, care va fi denumita oficial Polo Raum.

Informatiile au fost dezvaluite in cadrul Salonului de la Frankfurt de catre Ulrich Hackenberg, unul dintre managerii Volkswagen.

Conform declaratiilor lui Hackenberg, exista inca discutii in board-ul de manageri Volkswagen legate de oportunitatea producerii lui Polo Raum, sefii constructorului din Wolfsburg avand de ales intre versiunea sedan si cea Variant. Aceasta din urma ar putea sa imparta multe subcomponente cu viitorul Ibiza ST si, conform oficialului german, "arata foarte bine".

In cazul in care sefii VW vor opta pentru berlina, modelul va fi construit de Volkswagen doar pentru anumite piete ale lumii, fiind vorba in principal de cele care au un apetit ridicat pentru caroseria in trei volume. Uzinele de productie ar uram sa se afle in China, India si Rusia, modelul urmand sa fie comercializat in Europa de Est, Asia si in cateva piete din Europa Occidentala, cum este Spania.

Celelalte trei versiuni Polo care urmeaza in programul Volkswagen sunt Polo Plus si Polo Cabriolet, "asezonate" de clasicul CrossPolo, care va revedea lumina zilei dupa o generatie anterioara de succes. Polo Plus este un monovolum de segment mic, construit pe baza modelului subcompact in acelasi stil in care Golf Plus are la baza versiunea hatch a lui Golf.

In sfarsit, versiunea cabrio a lui Polo va fi lansata si ea la inceputul anului 2011, urmand sa completeze gama extinsa de caroserii ale modelului german.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Volkswagen Polo Sedan, #Salonul Auto Frankfurt, #Volkswagen Polo Raum , #stiri Volkswagen