Masinile germane de lux, printre cele mai cautate de romani

Luni, 26 Martie 2012, ora 12:46
4637 citiri
Masinile germane de lux, printre cele mai cautate de romani
Foto: Promotor

Volkswagen, BMW si Audi sunt masinile pe care romanii le-au cautat cel mai frecvent la inceputul anului, conform unei analize realizate de autovit.ro in perioada ianuarie-martie 2012.

Marcile germane sunt, si anul acesta, in top 10 cele mai cautate masini rulate, se arata in analiza autovit.ro, remisa Ziare.com.

21% dintre romanii care au cautat o masina la inceput de 2012 au optat pentru Volkswagen, urmat de BMW (18%) si Audi (15%). Codase in topul preferintelor de cumparare se numara Renault si Peugeot, cu 5%, respectiv 4% din totalul cautarilor.

Fruntas in randul celor mai cautate modele de masini este Volkswagen Golf cu 7% din totalul cautarilor, locul secund fiind ocupat de Audi A4 (6,5%), urmat de Volkswagen Passat (6%).

Ultimele locuri din top 10 cele mai cautate modele sunt detinute de Dacia Logan, masinile seria 3 si Opel Corsa.

"Statisticile noastre confirma preferintele romanilor pentru masinile germane second-hand. Faptul ca Volkswagen ca marca si modelul acesteia, Golf, sunt leaderii celor doua clasamente valideaza si pozitia fruntasa a Volkswagenului Golf in topul celor mai vandute masini noi. Interesant este locul doi ocupat de BMW in topul producatorilor, respectiv Audi A4 in clasamentul modelelor, deoarece atat BMW, cat si Audi sunt marci premium, care surclaseaza in preferintele cumparatorilor romani alte marci populare cum ar fi Opel si modelul acestuia, Astra", a declarat Attila Okanyi, director general autovit.ro.

"Concluzia la care putem ajunge este ca romanul aflat in cautarea unui automobil second-hand apreciaza in primul rand tehnologia, confortul si, nu in ultimul rand, statusul social oferit de marcile consacrate la nivel european", a adaugat acesta.

Pe prima pozitie in randul celor mai bine vandute masini noi din Romania, modelul Dacia Logan ocupa locul 8 in preferintele cumparatorilor de masini rulate, iar, ca marca, Dacia ocupa locul 7.

Masinile japoneze, desi recunoscute la nivel mondial pentru fiabilitatea lor, sunt mai putin apreciate de romani. La inceput de 2012, primele trei cele mai cautate marci de masini japoneze sunt: Toyota care a inregistrat 3% din totalul cautarilor, Mitsubishy (2,7%), urmate de Nissan care pentru care s-au inregistrat doar 2,6% dintre cautari. In ceea ce priveste cele mai cautate modele ale marcilor amintite mai sus, preferatele au fost: Mitsubishi Pajero, Toyota Land Cruiser si Toyota RAV-4.

Top 10 cele mai cautate marci in perioada ianuarie-martie 2012

1. Volkswagen

2. BMW

3. Audi

4. Opel

5. Mercedes-Benz

6. Ford

7. Dacia

8. Skoda

9. Renault

10. Peugeot

Top 10 cele mai cautate modele in perioada ianuarie-martie 2012

1. Volkswagen Golf

2. Audi A4

3. Volkswagen Passat

4. Opel Astra

5. Audi A6

6. Skoda Octavia

7. Ford Focus

8. Dacia Logan

9. Seria 3 (toate)

10. Opel Corsa

T.B.

Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina își majorează importurile de energie cu 50%. România, printre principalii furnizori
Ucraina intenţionează să îşi majoreze, cu aproximativ 50%, importurile de electricitate pe parcursul zilei de miercuri, 24 aprilie, pe fondul temperaturilor scăzute şi lipsei vântului şi...
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
#masini cautate romani, #Volkswagen Golf Romania, #Audi vanzari Romania, #BMW second hand , #Volkswagen Golf