VW Golf este cea mai sigura masina

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 13:41
2934 citiri
VW Golf este cea mai sigura masina

Belgienii de la EuroNCAP au prezentat, pentru prima data, o lista a celor mai sigure modele testate de ei in anul precedent. Liderul clasamentului din 2009 este Volkswagen Golf VI, model care a fost testat si in 2008, dar a fost supus din nou testelor in 2009 pentru a-si certifica nivelul de siguranta sub noile criterii de testare.

Pe locul doi s-a situat Honda Insight, iar locul trei a fost obtinut de Toyota Prius. Detinatorul locului patru vine din Coreea de Sud si se numeste Hyundai i20, pe cand locul cinci este impartit de trei modele - Toyota Avensis, Volvo XC60 si Opel Astra.

Testele EuroNCAP din 2009 au reprezentat accidente controlate a 33 de modele, folosing pana la trei masini, trei seturi de scaune fata, patru scaune pentru copil si numeroase piese de schimb pentru fiecare vehicul in parte.

Punctajul final este obtinut in functie de rezultatele de la patru crash-teste si a unui test de componente care este realizat de un inspector. Astfel, echipamentele de siguranta ale unui model sunt evaluate de catre un inspector si notate in concordanta.

Anul 2009 a marcat implementarea unei noi modalitati de testare si unor noi criterii de notare, pe langa cele deja existente. Acest lucru le permite celor de la EuroNCAP sa calculeze rezultate care demonstreaza cat de sigura este o masina per ansamblu.

Criteriile de siguranta pentru testele EuroNCAP din 2010 vor fi inasprite cu 5% pentru protectia adultilor, 5% pentru protectia copiilor si procentul punctelor care trebuiesc obtinute la testul de impact cu pietonii va trebui sa urce la 40.

Inasprirea criteriilor de jurizare inseamna ca un model va trebui sa obtina mai multe puncte in urma crashtestelor pentru a obtine acelasi numar de stele pe care l-ar fi primit in 2009.

Crashtestele EuroNCAP din 2009 au avut si doua modele care au obtinut un punctaj dezastruos - Suzuki Alto si Toyota Urban Cruiser, ambele primind doar trei stele.

Continuarea pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Volkswagen Golf masina sigura, #text EuroNCAP , #Volkswagen Golf
Comentarii