Zelenski anunță schimbări majore în conducerea Ucrainei. ”Dacă vrem să câştigăm, trebuie să împingem cu toţii în aceeaşi direcţie”

Luni, 05 Februarie 2024, ora 07:23
3393 citiri
Zelenski anunță schimbări majore în conducerea Ucrainei. ”Dacă vrem să câştigăm, trebuie să împingem cu toţii în aceeaşi direcţie”
Zelenski vizează schimbări majore FOTO Facebook / Volodimir Zelenski

Într-un interviu difuzat duminică seară, liderul de la Kiev a declarat că are în vedere schimbarea mai multor oficiali de rang înalt, şi nu doar din armată, pentru a stabili cine va conduce Ucriana.

Speculaţii au apărut în Ucraina în urma unor sugestii că preşedintele ar fi pe punctul de a-l demite pe comandantul armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi. Cei doi au fost în dezacord cu privire la desfăşurarea invaziei ruseşti în Ucraina, care durează de aproape doi ani.

"Este o chestiune legată de oamenii care trebuie să conducă Ucraina", a declarat Zelenski pentru televiziunea italiană de stat RAI, când a fost întrebat despre Zalujnîi. Comentariile sale au fost dublate în limba italiană.

"Este necesară o resetare, mă refer la o înlocuire a unui număr de lideri de stat, nu doar în sectorul armatei. Reflectez asupra acestei înlocuiri. Este o întrebare pentru întreaga conducere a ţării".

El a precizat că, pentru a introduce schimbările necesare, se gândeşte "la ceva grav care nu priveşte o singură persoană, ci direcţia conducerii ţării".

"Dacă vrem să câştigăm, trebuie să împingem cu toţii în aceeaşi direcţie, nu putem fi descurajaţi, trebuie să avem energia corectă şi pozitivă, negativismul trebuie lăsat acasă. Nu ne putem asuma atitudini de renunţare".

Diferenţele au ieşit în evidenţă de când o contraofensivă ucraineană lansată anul trecut nu a obţinut decât progrese limitate împotriva forţelor ruseşti bine ancorate de-a lungul liniei de front de 1.000 km în sudul şi estul Ucrainei.

Zalujnîi a acordat un interviu pentru presa occidentală în noiembrie, în care a declarat că războiul a intrat într-o nouă fază de uzură. Acest lucru a atras un reproş din partea preşedintelui.

Săptămâna trecută, în timp ce speculaţiile privind demiterea sa se intensificau, el şi-a expus argumentele într-un comentariu pentru postul de televiziune CNN în favoarea unor noi mijloace electronice de război.

De asemenea, el a declarat că unele instituţii ucrainene împiedicau ţara să îşi atingă obiectivele, inclusiv eforturile de a construi o forţă de luptă eficientă pentru a egala superioritatea numerică a Rusiei.

Quarterly Report - Editia 4

Continuă domnia lui Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR urmează să fie confirmat pentru încă 5 ani
Continuă domnia lui Mugur Isărescu. Guvernatorul BNR urmează să fie confirmat pentru încă 5 ani
Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, este pregătit să fie confirmat pentru un nou mandat de cinci ani. Parlamentarii urmează să voteze, până la...
Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Marea Neagră e plină de mine gata să explodeze, e bruiată permanent de ruși, navigația a devenit mai periculoasă ca oricând iar coasta nordică se află sub asaltul trupelor ruse. Care sunt...
#Volodimir Zelenski presedinte Ucraina, #schimbari, #conducere, #Ucraina , #Razboi Ucraina