Zelenski anunță „reforme care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri”

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 07:17
2917 citiri
Zelenski anunță „reforme care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski FOTO Facebook/Volodimir Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că pregăteşte noi reforme în Ucraina, care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri. El a mai spus că a discutat şi cu premierul canadian Justin Trudeau, care a înţeles că mişcarea olimpică şi sportul în general trebuie protejate de încercările Rusiei de politizare.

"Finalizăm pregătirile pentru summitul Ucraina-UE programat săptămâna aceasta. Aşteptăm de la partenerii noştri din Uniunea Europeană decizii care să fie în concordanţă cu nivelul de cooperare atins între instituţiile noastre şi UE, precum şi cu progresul nostru. Progres care este evident - chiar şi în ciuda războiului pe scară largă. Astăzi am avut o întâlnire lungă cu blocul internaţional al guvernului şi al Oficiului.

Pregătim poziţii ucrainene pentru negocieri cu reprezentanţii UE. Şi, foarte important, pregătim noi reforme în Ucraina. Reforme care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri, făcând-o mai umană, transparentă şi eficientă. Dar aceste detalii vor fi anunţate ulterior, pe baza rezultatelor întâlnirilor relevante. Am avut astăzi câteva întâlniri cu militarii şi şeful serviciilor de informaţii – ca de fapt în fiecare zi.

Elaborăm situaţia în detaliu în toate zonele operaţionale principale şi pe termen lung. Pentru ce se pregăteşte ocupantul şi cum răspundem deja la pregătirile Rusiei pentru o încercare de revanşă. Forţele noastre de apărare şi securitate, autorităţile de stat ale Ucrainei, partenerii noştri - cu toţii împreună ne îndreptăm eforturile pentru ca Rusia nu numai să nu reuşească să câştige înapoi pe câmpul de luptă, dar ca ocupantul să-şi piardă ultima speranţă de agresiune în încercările sale de a riposta”, a spus şeful statului ucrainean.

Zelenski a afirmat că a discutat cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, despre cum se poate suplimenta cooperarea în domeniul apărării. "În special, îi mulţumesc lui Justin pentru înţelegerea sa cu privire la apelul nostru către organismele olimpice internaţionale de a nu face concesii unui stat terorist.

Mişcarea olimpică şi sportul internaţional în general trebuie protejate de încercările destul de comune ale Rusiei de a politiza sportul - am văzut asta de multe ori în momente diferite. Acum, politizarea rusă a sportului va însemna inevitabil justificarea terorii. Acest lucru nu poate fi permis. Şi numai împreună lumea liberă poate proteja sportul de acei birocraţi sportivi care dintr-un motiv oarecare sunt gata să închidă ochii la realitate", a spus Zelenski.

El a menţionat că a discutat şi cu prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croo, despre următorul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi despre "cooperarea în protecţia sportului şi mişcarea olimpică împotriva propagandei terorii".

Traian Băsescu, avertisment sumbru: „România nu este pregătită să țină piept unei invazii ruse, să spunem 30 de zile”
Traian Băsescu, avertisment sumbru: „România nu este pregătită să țină piept unei invazii ruse, să spunem 30 de zile”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică, 21 iulie, că România nu este pregătită de o confruntare în care să ţină piept unei invazii a armatei ruse 30 de zile. El a adăugat...
Jurnalistă de la Radio Europa Liberă condamnată la închisoare în Rusia după un proces secret. Ce acuzații i se aduc
Jurnalistă de la Radio Europa Liberă condamnată la închisoare în Rusia după un proces secret. Ce acuzații i se aduc
Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie ruso-americană, a fost condamnată, de o instanță de judecată din Rusia, la 6 ani și jumătate de închisoare, a...
#Volodimir Zelenski, #Ucraina, #Rusia, #razboi, #reforme , #Rusia
  1. Care este cea mai bună apă pentru organism. Medic: ”În aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului”
  2. Copil de 4 ani, salvat dintr-un canal. Micuțul s-a accidentat chiar în parc, sub privirile îngrozite ale părinților
  3. Braconaj de o cruzime rară. Un bărbat a lovit din plin o turmă de mistreți cu mașina, de mai multe ori, și a ucis 7 animale
  4. De când încep să scadă temperaturile în România. Prognoza meteo până la jumătatea lunii august
  5. Român găsit mort în portbagajul unui autobuz din Italia. Care sunt teoriile anchetatorilor
  6. Primele rezultate la titularizare. Când pot fi depuse contestațiile
  7. Bărbat rănit de o ursoaică cu pui, în timp ce ridica un gard electric anti-urși. Animalul l-a atacat din spate
  8. Trump explică alegerea lui Vance print-o „chimie automată”: ”M-a plăcut poate mai mult decât m-a plăcut oricine”
  9. Furtuna a făcut ravagii în Giurgiu. Acoperișul unui bloc a fost luat de vânt, iar copacii au căzut peste clădiri și mașini FOTO
  10. Netanyahu, sub presiune uriașă. Premierul israelian merge în SUA săptămâna aceasta