De ce să vopsești pereții din interior în alb: 7 avantaje

Advertorial
Luni, 03 Aprilie 2023, ora 11:47
4356 citiri
De ce să vopsești pereții din interior în alb: 7 avantaje
FOTO Unsplash

Albul este adesea privit cu scepticism și este considerat plictisitor. Cu toate acestea, există o subtilă diferență între monotonie și discreție. Vopseaua albă este disponibilă într-o varietate de nuanțe și poate fi folosită într-un mod adecvat pentru a contribui la crearea unor amenajări interioare interesante și pline de vitalitate.

În acest articol, vom explora 7 avantaje ale pereților albi în designul interior.

Albul luminează încăperea

Vopseaua albă reflectă mai multă lumină decât culorile întunecate, care o absorb. Astfel, atunci când lumina pătrunde într-o cameră și lovește pereții albi, aceștia o reflectă și împrăștie în toate direcțiile, contribuind la iluminarea uniformă a întregii încăperi. Optează pentru vopseaua satinată semilucioasă de calitate premium April Spotless pentru a intensifica efectul de iluminare a spațiului.

Fundalul alb amplifică vizual spațiul

Un alt efect al modului în care pereții albi reflectă lumina este senzația unei încăperi mai spațioase. O vopsea lavabilă de interior albă, cu finisaj satinat sau lucios, va spori cantitatea de lumină reflectată, amplificând efectul de mărire.

Trebuie să facem, însă, o mențiune: atât efectul de iluminare uniformă, cât și cel de amplificare vizuală a spațiului, apare doar în spațiile cu multă lumină naturală. Vorbim, așadar, despre încăperi cu ferestre de dimensiuni mari, orientate către sud sau est.

Nuanțele calde de alb adaugă eleganță

Albul este o culoare atemporală, o opțiune clasică și populară, care nu se demodează niciodată. Sigur, există și nuanțe de alb rece, strălucitor, care conferă încăperii un aspect prea steril, artificial și lipsit de profunzime. Însă dacă optezi pentru un alb cu subtonuri calde, de roșu sau galben, poți crea o atmosferă elegantă.

Pereții albi permit amenajări cu o cromatică vibrantă

Peretele alb poate fi gândit ca o pânză goală pe care poți să pictezi cu aproape orice culoare sau element decorativ. Îți permite să experimentezi, fără a crea aglomerare vizuală. Impactul unei încăperi decorate cu piese de mobilier în culori puternice, elemente de artă încărcate cromatic și o varietate de texturi va fi unul echilibrat dacă fundalul este simplu și alb.

Albul este binevenit în orice stil de amenajare

Pentru că albul este o culoare neutră (vorbim despre albul cu diferite subtonuri, nu despre nonculoarea alb), se potrivește în orice amenajare interioară. Pereții în nuanțe de alb fildeș completează un decor minimalist sau contemporan, în care predomină nuanțele neutre, modelele geometrice și materialele transparente, precum sticla sau naturale, precum piatra. Pe de altă parte, pereții într-o nuanță de alb untos creează atmosfera confortabilă specifică unui design rustic, cottage sau shabby chic.

Cu vopsea albă poți împrospăta rapid o cameră

Vrei să împrospătezi rapid aspectul unei camere, fără să începi un proiect amplu de renovare? Alege o vopsea albă lavabilă sau superlavabilă, în funcție de cât de frecvent preconizezi că va fi necesar să speli pereții, și zugrăvește-i. Vei fi uimit de schimbarea pe care o poate aduce un strat de vopsea nou aplicat pe pereții unei camere.

Pereții albi atrag cumpărători

Când vinzi o casă, este important să o prezinți cât mai bine pentru a atrage cât mai mulți potențiali cumpărători și pentru a obține cel mai bun preț posibil. Deși o culoare vibrantă a pereților poate să emane personalitate, aceasta poate că nu este preferata tuturor celor care vizitează proprietatea. În schimb, o vopsea albă neutră este percepută ca o bază pe care se poate aplica ușor un finisaj pe placul viitorului cumpărător. De asemenea, pereții albi ascund micile imperfecțiuni ale suprafeței, oferind o suprafață uniformă și curată. Aceasta este foarte potrivită pentru fotografiile de prezentare a locuinței, permițând astfel potențialilor cumpărători să se concentreze asupra potențialului casei, nu asupra culorilor pereților.

Așadar, pereții albi pot fi o alegere excelentă pentru orice spațiu. Efectul lor de amplificare a luminii naturale și posibilitatea de a se adapta ușor oricărui stil de decor îi transformă într-o opțiune populară atât pentru proprietarii de case, cât și pentru designerii de interior.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#vopsea alba, #pereti, #amenajari interioare , #apartamente