Cristian Pîrvulescu, despre votul negativ privind aderarea la Schengen: ”Va exista un sentiment antieuropean din ce în ce mai dezvoltat”

19 Decembrie 2022 - Cristian Pîrvulescu, despre votul negativ privind aderarea la Schengen: ”Va exista un sentiment antieuropean din ce în ce mai dezvoltat”

Analistul politic Cristian Pîrvulescu a făcut luni, 19 decembrie, o scurtă analiză a efectelor votului negativ privind aderarea României la Schengen asupra percepției privind apartenența la UE.

Vot negativ austria

Grindeanu și-ar fi anulat vacanța în Austria în urma votului negativ acordat României SURSE

19 Decembrie 2022 - Grindeanu și-ar fi anulat vacanța în Austria în urma votului negativ acordat României SURSE

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și-ar fi anulat vacanța în Austria după ce țara a dat vot negativ României și Bulgariei pentru aderarea la Spațiul Schengen, potrivit unor surse

Primarul Vienei, mesaj puternic de susținere pentru români: ”Au un rol important în economia și cultura Austriei”

16 Decembrie 2022 - Primarul Vienei, mesaj puternic de susținere pentru români: ”Au un rol important în economia și cultura Austriei”

Michael Ludwig, primarul social-democrat al Vienei, a criticat vineri, 16 decembrie, decizia guvernului austriac de a bloca aderarea României la Schengen.

Boicotul firmelor austriece din România, considerat inutil. Economist: ”Suntem prea mici să ne batem cu astfel de coloși”

14 Decembrie 2022 - Boicotul firmelor austriece din România, considerat inutil. Economist: ”Suntem prea mici să ne batem cu astfel de coloși”

Economistul Mircea Coşea a afirmat că nu este partizanul boicotării unor societăţi austriece din România, ca urmare a eşecului Schengen, susţinând că acesta este "absolut ineficient" faţă

Presa austriacă susține că votul împotriva României este ”o nebunie”: ”Aproape niciun refugiat nu ajunge prin această țară”

12 Decembrie 2022 - Presa austriacă susține că votul împotriva României este ”o nebunie”: ”Aproape niciun refugiat nu ajunge prin această țară”

Cotidianul austriac Der Standard a publicat luni, 12 decembrie, o analiză prin care critică votul negativ primit de România pentru aderarea la Schengen, susținând că este ”o nebunie”.

Un canal polonez de Twitter laudă târgul de Crăciun din Craiova. "Tot mai mulți turiști aleg să meargă în România, în locul pieței din Viena"

10 Decembrie 2022 - Un canal polonez de Twitter laudă târgul de Crăciun din Craiova. "Tot mai mulți turiști aleg să meargă în România, în locul pieței din Viena"

Târgul de Crăciun din Craiova a ajuns vedetă printre străini. Un canal polonez de Twitter a lăudat evenimentul și a transmis că din ce în ce mai mulți turiși aleg România în loc de

Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena: ”Mă simt jenat, ba chiar rușinat de decizia acestui guvern”

09 Decembrie 2022 - Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena: ”Mă simt jenat, ba chiar rușinat de decizia acestui guvern”

Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei din Viena, la conducerea căreia s-a aflat timp de 18 ani, a reacționat după ce Austria a dat vot negativ pentru aderarea României și Bulgariei

Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”

09 Decembrie 2022 - Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”

USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic

Mesajul președintelui Austriei: ”Regret profund decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea la Schengen a României şi Bulgariei”

09 Decembrie 2022 - Mesajul președintelui Austriei: ”Regret profund decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea la Schengen a României şi Bulgariei”

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, şi-a exprimat vineri regretul pentru decizia guvernului de la Viena de a bloca aderarea României şi Bulgariei la Schengen, exprimându-şi temerea

Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”

09 Decembrie 2022 - Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie.

Premierul Ciucă, declarații acide ce vizează Austria: ”Relațiile bilaterale au fost afectate considerabil”

09 Decembrie 2022 - Premierul Ciucă, declarații acide ce vizează Austria: ”Relațiile bilaterale au fost afectate considerabil”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri, 9 decembrie, că România continuă toate demersurile pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Ședință convocată de premierul Ciucă după ce Austria a lăsat România la ușa Schengen

09 Decembrie 2022 - Ședință convocată de premierul Ciucă după ce Austria a lăsat România la ușa Schengen

O ședință la cel mai înalt nivel a guvernului este programată vineri, 9 decembrie, la cererea premierului Nicolae Ciucă, după ce Austria a dat vot negativ pentru aderarea României și

Presa austriacă scrie despre mișcarea de boicot a României: ”Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”

09 Decembrie 2022 - Presa austriacă scrie despre mișcarea de boicot a României: ”Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”

Presa austriacă urmărește în continuare reacțiile din România și Bulgaria după ce ambele state au primit vot negativ de la Austria pentru intrarea în Schengen.

Realitatea de la granițele Europei. ”Dacă nu am fi făcut 500 km de autostradă, dar eram în Schengen, am fi mers mult mai bine pe export-import”

08 Decembrie 2022 - Realitatea de la granițele Europei. ”Dacă nu am fi făcut 500 km de autostradă, dar eram în Schengen, am fi mers mult mai bine pe export-import”

Mii de camioane de marfă tranzitează zilnic punctele de frontieră ale României. Media anuală a timpilor de așteptare la granițele Europei este de 6-8 ore. În acest timp transportatorii, fie

Top 3 știri din presa centrală

Gest de frondă al Iranului. A convocat toți ambasadorii țărilor care au sprijinit Israelul
Ministerul iranian de Externe a anunţat că i-a convocat pe ambasadorii Regatului Unit, Franţei şi Germaniei pentru a protesta faţă de...

Primarul Nicușor Dan anunță renovarea unui imobil emblematic al Bucureștiului. A fost prima clădire modernistă din Capitală
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică, faptul că a fost obţinut acordul proprietarilor pentru consolidarea blocului ARO din...

Doru Viorel Ursu l-a judecat pe Nicu Ceaușescu. Câți ani de închisoare i-a dat în primă instanță
Cu profundă tristețe, familia lui Doru Viorel Ursu a anunțat trecerea la cele veșnice a fostului politician care a activat mult timp în...
  1. Cum au fost furați zilnic și îndatorați cu mii de euro toți românii
  2. Cine sunt primarii care au recuperat hectare de spații verzi din mâinile mafiei imobiliare
  3. EXCLUSIV. De ce nu a semnat Petrescu cu CFR? Negocieri de ultimă oră cu Rapid
  4. Adevărul despre relațiile dintre păcănele și politică. Cine minte și cine spune adevărul
  5. Simona Halep dezvăluie numele singurelor prietene de tenis care nu au abandonat-o: „Prin ce am trecut eu..."
  6. SUA vând Ucrainei sisteme de apărare aeriană moderne. Suma uriașă a contractului va fi achitată din grantul primit de la americani
  7. Dănuț Lupu și-a găsit serviciu: "M-a sunat a doua zi după ce am ieșit din închisoare"
  8. Românii care folosesc dispozitive pentru a lăsa impresia că lucrează: "Șefilor li se pare acum că sunt mult mai implicat"
  9. Mesajul trist al lui Cristian Tudor Popescu: "Cu părere de rău vă anunț că aici e capătul"
  10. Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele