Ciucă îl liniștește pe Cîțu în privința voucherelor pentru alimente: ”Nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare”

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 20:39
2333 citiri
Ciucă îl liniștește pe Cîțu în privința voucherelor pentru alimente: ”Nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare”
Premierul a precizat că măsura privind acordarea voucherelor a fost analizată în PNL FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări vineri, 15 aprilie, că există bani pentru acordarea voucherelor pentru alimente, în valoare de 50 de euro.

Precizarea a fost făcută după ce fostul lider al PNL Florin Cîţu a anunțat că va solicita o analiză privind fondurile disponibile.

”Am precizat, din momentul în care am anunţat pachetul de măsuri, că 50% din bani sunt bani europeni, 50% sunt bani de la bugetul de stat. Până în acest moment, doresc să subliniez că nu lansam măsura dacă nu aveam fondurile necesare. Fiecare dintre măsurile respective au fost decise în urma identificării impactului bugetar şi sperăm ca, odată cu flexibilizarea tuturor mecanismelor la nivelul UE, aşa cum a discutat, să putem să acoperim cât mai mult din această sumă. Cert este că în acest moment există fondurile necesare pentru asigurarea acestor vouchere”, a răspuns Nicolae Ciucă, la Buzău, după ce a fost întrebat despre analiza anunţată de Florin Cîţu privind sustenabilitatea acestei măsuri.

Premierul a precizat că măsurile au fost analizate atât în interiorul PNL, cât și al coaliției.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, la Timişoara, că voucherele de 50 de euro care fac parte din pachetul de sprijin anunţat de coaliţia de guvernare vor fi acordate de la 1 iunie, iar cu ele se vor putea achiziţiona şase produse de bază. Budăi a precizat că primele tichete vor fi finanţate de la bugetul de stat.

#vouchere alimente, #nicolae ciuca, #Florin Citu, #fonduri europene , #stiri Nicolae Ciuca