Românii cu venituri reduse ar putea primi ajutoarele sociale până în 2027. Anunțul ministrului Marcel Boloș

Marti, 31 Mai 2022, ora 21:11
2357 citiri
Românii cu venituri reduse ar putea primi ajutoarele sociale până în 2027. Anunțul ministrului Marcel Boloș
Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că perioada care urmează ”nu pare a fi una foarte simplă” FOTO Facebook / Marcel Boloș

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunțat marți, 31 mai, că autorităţile române poartă discuţii cu oficialii Comisiei Europene pentru ca persoanelor aflate în situaţii financiare dificile să primească voucherele cu ajutorul de la stat până în anul 2027.

Ministrul a dat detalii și despre voucherele de 250 de lei acordate la fiecare două luni, până la finalul anului. Potrivit acestuia, fiecare beneficiar va primi un card, asemenea celor bancare, suma putând fi folosită pentru cumpărarea de alimente în peste 24.000 de magazine.

Cardurile, care vor fi primite prin Poşta Română, vor avea un cod PIN și nu sunt transmisibile, a mai spus Boloș.

”Noi periodic îl încărcăm după distribuire. Avem patru tranşe pe care urmează să le încărcăm pe aceste carduri”, a explicat ministrul marţi seară, la Antena 3.

Boloș a mai spus că nu există limită de cheltuire a banilor, suma putând fi utilizată fie în tranşe, fie toată la o singură rundă de cumpărături.

Alăturat cardului, fiecare beneficiar va primi și o scrisoare lămuritoare care include şi un număr de telefon la care va putea afla mai multe detalii.

Amenda pentru tentativa de vânzare a cardului este de 5.000 de lei, a menţionat ministrul.

”Unul din subiectele de negociere cu Comisia Europeană a fost ca pe viitor şi pentru păturile sociale care vor fi cele mai afectate de rata inflaţiei, şi în funcţie de cum va evolua rata de sărăcie extremă la nivelul României, să putem să acordăm facilităţi, dacă decizia aceasta va fi luată în coaliţie, până la sfârşitul anului 2027. Este un lucru bun. Este un fel de rezervă pe care o avem pentru viitor. Avem această procedură de negociere cu Comisia Europeană, la fondurile europene condiţia este să atingem obiectivele care sunt fixate prin fondurile care ne sunt alocate, respectiv să ţintim pătura cea mai săracă care se află în dificultate şi care poate să beneficieze în continuare de aceste facilităţi”, a mai afirmat Boloş.

Potrivit ministrului, 2.581.000 de persoane vor primi astfel de vouchere, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul acestora să crească.

”Foarte mulţi şi numărul acesta al beneficiarilor, din câte se pare, este într-o continuă creştere, din păcate pentru România ne aşteptăm ca în perioadele următoare, cum am spus şi cum am pus această rezervă în negocierea cu Comisia Europeană, numărul beneficiarilor să crească. Noi suntem atenţi la fenomenul acesta care afectează marea masă a oamenilor şi să putem să-i sprijinim pe oameni. Perioada care urmează nu pare a fi una foarte simplă”, a mai spus Boloș.

Citește și:
Când vor intra banii pe voucherele sociale pentru alimente. Românii le așteaptă înainte de Paști
Când vor intra banii pe voucherele sociale pentru alimente. Românii le așteaptă înainte de Paști
A șasea tranșă a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei va fi plătită în perioada 10 - 13 aprilie, se arată într-un memorandum aprobat de Guvern. "Prezentul Memorandum aprobă...
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
#vouchere sociale, #Marcel Bolos ministru fonduri europene, #ajutoare sociale Romania , #stiri Ioan Marcel Bolos