PNL și PSD se întrec în valoarea voucherelor acordate românilor cu venituri mici. Ce propun liberalii

Luni, 28 Martie 2022, ora 20:12
2669 citiri
PNL și PSD se întrec în valoarea voucherelor acordate românilor cu venituri mici. Ce propun liberalii
PNL cere ca valoarea voucherelor să fie de 100 de euro FOTO Pixabay

PNL susține propunerea PSD privind acordarea unor vouchere pentru românii cu un nivel scăzut de trai, însă ar vrea ca valoarea acestora să fie mai mare și să se acorde pe o perioadă mai mare de timp.

Potrivit unor surse din partid citate de news.ro, PNL consideră că eventuale vouchere destinate românilor cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente ar trebui să aibă valoarea de 100 de euro şi să fie acordate cel puţin până anul viitor, în iunie, pentru ca oamenii să treacă mai ușor peste iarnă.

Totodată, PNL vrea să fie luat în calcul un nivel al inflaţiei de peste 10%.

PSD a propus în pachetul de măsuri pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 de euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine.

Aceste vouchere ar urma să fie alocate pentru gospodăriile cu ambii părinţi şi cel puţin 2 copii dependenţi şi gospodăriile monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei ( în jur de 151.000 gospodării), precum şi persoanele care primesc venit minim garantat - 168.000 de persoane, persoanele cu dizabilități - 800.000 de persoane şi pensionarii cu un venit mai mic de 1.500 lei, aici încadrându-se 2.349.517 pensionari.

Pentru această măsură, totalul beneficiarilor ar fi de 3.468.517 persoane, iar impactul bugetar de 693.734.000 milioane euro până la sfârșitul anului, adică 0,27% din PIB estimat de Comisia Naţională de Prognoză pentru anul 2022.

O altă măsură propusă de PSD se referă la susţinerea elevilor care provin din familii cu venituri mici, prin acordarea de vouchere de 30 euro lunar pentru 7 luni (aprilie - iunie si septembrie - decembrie 2022).

Toate aceste propuneri urmează să fie discutate în coaliţie.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
De abia aștept PSD la guvernare! AMR 3 luni
De abia aștept PSD la guvernare! AMR 3 luni
Da, stiu. E la guvernare, dar premierul nu e inca de la PSD. Acesta nu este un articol politic, eu fiind antreprenor 100%. Din pacate, actualul premier poate cel mult sa imbunatateasca meniul de la...
#vouchere, #nivel de trai, #PNL, #PSD , #stiri PNL