După temperaturi de vară vine frigul în aproape toată țara. Cum va fi vremea în octombrie

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 09:53
4112 citiri
După temperaturi de vară vine frigul în aproape toată țara. Cum va fi vremea în octombrie
Urmează o răcire a vremii FOTO Hepta

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, săptămâna aceasta, însă începând de săptămâna următoare vine frigul în majoritatea zonelor țării.

vremea în săptămâna 26 septembrie – 03 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, în special în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, mai ales în zona Munților Apuseni și în nord-vestul extrem, dar și deficitar în sud-estul teritoriului. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 03 – 10 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice. În restul țării valorile vor fi apropiate de cele specifice perioade.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 10 – 17 octombrie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în jumătatea nord-vestică a țării.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice nord-vestice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza pentru săptămâna 17 – 24 octombrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor excedentare în nord-vest.

Eveniment Quarterly Report

Vremea în octombrie: Temperaturi ca de vară și secetă până la finalul lunii
Vremea în octombrie: Temperaturi ca de vară și secetă până la finalul lunii
Meteorologii estimează că temperaturile vor rămâne mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă până spre finalul lunii octombrie. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare,...
O româncă crește fructe exotice în grădină: "Curios că se fac rodii la noi". Zona țării în care locuiește
O româncă crește fructe exotice în grădină: "Curios că se fac rodii la noi". Zona țării în care locuiește
În România, există o serie de fructe exotice care au fost cultivate cu succes în anumite zone cu climă potrivită. Printre acestea kiwi-ul este unul dintre cele mai cunoscute fructe exotice...
#Vreme, #prognoza meteo, #octombrie, #frig, #temperaturi, #Romania , #prognoza meteo