Vremea de Crăciun și Revelion. Zonele din țară unde va ninge

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 09:41
5577 citiri
Vremea de Crăciun și Revelion. Zonele din țară unde va ninge

Vom avea zăpadă de Crăciun? Cum va fi vremea în noaptea de Revelion? Sunt întrebări care frământă pe toată lumea în această perioadă. Oamenii vor să știe dacă în vacanța de sărbători se vor bucura de schi sau de săniuș.

Meteorologii au realizat o prognoză pentru următoarele patru săptămâni în care ne anunță că trebuie să ne așteptăm la zile friguroase și cu precipitații.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice, centrale și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar și local deficitar în sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și nord-estice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate la munte.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza pe regiuni pentru perioada 6-25 decembrie

Banat și Crișana

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în Banat, până în jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea o tendință de creștere semnificativă, de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12…13 grade Celsius. Sunt valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcire, până înspre 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5…6 grade, iar a celor nocturne, 0 grade. Aceste temperaturi se vor menține până la sfârșitul intervalului prognozat.

Probabilitatea de precipitații va fi, în general, ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

În Crișana, prima săptămână din interval vine cu valori în creștere și cu o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit. Media maximelor va urca de la 8…9 grade spre 12…13 grade, iar cea a minimelor nu va coborî sub 6 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe tot parcursul intervalului, dar mai ales în data de 8 decembrie, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

Transilvania și Maramureș

În Transilvania, până în jurul datei de 10 decembrie valorile termice, îndeosebi cele diurne, vor fi în creștere, de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12…13 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 4…5 grade, iar a celor nocturne în jurul a -2 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în 8 decembrie, în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

În Maramureș, până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va avea tendința de creștere de la medii ale maximelor de 6 grade spre medii de 10…11 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de -2 grade.

Moldova

În Moldova, în prima săptămână din interval, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va urca de la 1…2 grade spre 10…11 grade, iar cea a minimelor, de la -2 grade, până la 4…5 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 13 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5 grade.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

Dobrogea

În Dobrogea, în prima jumătatea a intervalului, valorile termice vor fi în creștere și vor ajunge să caracterizeze o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 6…7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, până la 8…9 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3…4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales în a doua jumătate a intervalului.

Muntenia

În Muntenia, până în data de 11 decembrie, valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media maximelor va crește de la 4…5 grade spre 12…13 grade, iar cea a minimelor va ajunge la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la 0…1 grad.

Vor fi condiții de precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datelor de 12 și 15 decembrie.

Oltenia

În Oltenia, valorile termice vor crește în prima săptămână din interval și vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Media regională a maximelor va urca de la 5…6 grade spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2…3 grade, până la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vremea se va răci și până în data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a celor nocturne la -1…0 grade.

Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în perioada 10-12 decembrie și după data de 14 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#vremea Craciun, #prognoza meteo craciun, #ninsoare craciun, #zapada Craciun , #vremea